θ

Translate

15 Δεκεμβρίου 2023

Ο Θρύλος έκανε το καθήκον του, πρόκριση με «πεντάρα» (5-2)

Σοβαρός και νικητής ο Ολυμπιακός, έκαμψε την αντίσταση της Μπάτσκα Τόπολα, στο «άδειο» Καραϊσκάκη και πήρε την πρόκριση στους «32» του Conference League! Σε ένα χορταστικό ματς, με πολλές προσπάθειες, από την πλευρά του Ολυμπιακού και τον Ντάνιελ Ποντένσε να πραγματοποιεί το δικό του σόου, στο θετικό ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ελ Κααμπί (21’), Ποντένσε (40’, 42’), Ρέτσος (48’) και Ελ Αραμπί (68’) τα τέρματα των Πειραιώτων.
Έτσι αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ
Στο πρώτο του παιχνίδι στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-2-3-1 και με την αναμενόμενη ενδεκάδα.
Κάτω από το τέρμα έκατσε ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος και Ορτέγκα. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Έσε και Καμαρά. Στα αριστερά της επίθεσης άρχισε ο Μασούρας, στα δεξιά ο Ποντένσε, ενώ, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ελ Κααμπί, βρέθηκε ο Φορτούνης.
Το πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός είχε ένα ισορροπημένο ξεκίνημα στο ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν από νωρίς διάθεση. Θέλησαν μάλιστα να δημιουργήσουν ευκαιρίες, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλό στημένη αμυντική γραμμή της Τόπολα. Ωστόσο, στο 20’, με την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς, ο Θρύλος ευτύχησε να προηγηθεί με τον Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μαροκινός φορ ξεμαρκαρίστηκε ωραία μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Τρία λεπτά μετά, ο Φορτούνης έκανε το συρτό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 27’ ο Ποντένσε έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή σε καλό σημείο, αλλά το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Ίλιτς. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 36’, ο Ελ Κααμπί σκόραρε ξανά, αλλά αυτή την φορά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα και μέσα σε δύο λεπτά καθάρισαν την υπόθεση νίκη-πρόκριση με δύο γκολάρες του Ποντένσε. Αρχικά στο 40’ έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της περιοχής και μετά από ανεπάλληλες προσποιήσεις έφερε την μπάλα στο αριστερό και με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Ίλιτς. Δύο λεπτά μετά, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλάσε έγραψε το 3-0. Στο 45’, ο Φορτούνης πέρασε σχεδόν όλους τους παίκτες της Τόπολα και έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στην πρώτη φάση πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Ρέτσο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο διεθνής στόπερ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 4-0. Δευτερόλεπτα μετά, ο Ορτέγκα έχασε τη μπάλα στην περιοχή, ο Ντζάκοβατς έκλεψε, πέρασε και τον Ντόη και με πλασέ έκανε το 4-1. Στο 57’, ο Ράκονιατς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά, ο Κούβελιτς έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Φορτούνη και δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρότι έμειναν με παίκτη λιγότερο, δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να μειώσουν (4-2) με τον Τσίρκοβιτς στην αντεπίθεση. Στο 63’, ο Μασούρας έκανε το σουτ από καλό σημείο, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια, ο Κάρλος Καρβαλιάλ, έκανε μια διπλή αλλαγή με τους Ελ Αραμπί και Μπιέλ να μπαίνουν στις θέσεις των Ελ Κααμπί και Μασούρα. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς ο Ελ Αραμπί σκόραρε για το 5-2. Ο Φορτούνης έκανε την σέντρα σουτ από τα δεξιά και ο Μαροκινός φορ κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 77’, ο Ποντένσε έφτασε πολύ κοντά στο χατ-τρικ, όταν το εντυπωσιακό πλασέ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να παίζουν με σοβαρότητα και δημιούργησαν κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες με τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί. Στο 86’, ο Ομάρ Ρίτσαρντς πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Θρύλο. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Θρύλος έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το 5-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο του έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στο Conference League.
Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (72’ Καρβάλιο), Μαντί (86’ Ρίτσαρντς), Μασούρας (64’ Μπιέλ), Ποντένσε, Φορτούνης (73’ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (64’ Ελ Αραμπί).
Μπάτσκα Τόπολα (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Κρίστιτς, Στόιτς, Τσάλουσιτς, Πέτροβιτς, Σβέτκοβιτς, Ράντιν, Κούβελιτς, Τζάκοβατς, Μιλοβάνοβιτς, Τσίρκοβιτς.
 πηγη gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.