θ

Translate

28.11.23

Όλα για τους Εβραίους! ΕΣΡ: Πρόστιμο 100.000 ευρώ στο ΑΡΤ για αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος από τον Κ.Πλεύρη

Πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επέβαλλε στο κανάλι ΑΡΤ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εξαιτίας της παρουσίασης βιβλίου για το Άουσβιτς από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, στην εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη.Σύμφωνα με την απόφαση, «στην εταιρεία με την επωνυμία «CITY NEWS ΑΕ», ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΡΤ» Ν. Αττικής την διοικητική κύρωση του προστίμου: α) των 50.000 ευρώ για δυσμενείς διακρίσεις στη βάση εθνικότητας και θρησκεύματος και β) εκείνο των 50.000 ευρώ για τη μετάδοση προγράμματος υποβαθμισμένης ποιοτικής στάθμης».
Στο ΕΣΡ έγινε καταγγελία για «αντισημιτική ρητορική μίσους, περιλαμβανομένης πλήρους αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος» στην συγκεκριμένη εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα, παρουσίασε το Άουσβιτς ως ένα μέρος με «καντίνα και κολυμβητήριο» και είπε ότι τον «ενοχλεί ότι ο αντισημιτισμός είναι ποινικό αδίκημα».
Η απόφαση του ΕΣΡ συμπεριέλαβε και δύο καρτέλες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή και η μία καλούσε τους τηλεθεατές να ψηφίσουν για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης ανάμεσα στον Πλεύρη και τους εκπροσώπους του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για το Ολοκαύτωμα, μέσω μάλιστα γραμμών υψηλής χρέωσης, και μια ακόμη στην οποία το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη πρόσφερε έναντι αντιτίμου τρία βιβλία του δικηγόρου και συγγραφέα για τον αντισημιτισμό, το Άουσβιτς και τον Χίτλερ.
Ο ισχυρισμός του καναλιού η υπό κρίση εκπομπή «προέβαλε, με επιφύλαξη, τη διαφορετική άποψη του κ. Πλεύρη σχετικά με τα εν λόγω ιστορικά γεγονότα, επισημαίνοντας τη διάστασή της με την επίσημη ιστορία» και ότι «με σαφήνεια ο παρουσιαστής της εκπομπής διαχώρισε τη θέση του και κάλεσε σε δημόσιο διάλογο σχετικά με το θέμα», αφετέρου ότι «δεν παρουσιάστηκαν “γεγονότα”» αλλά ότι «παρουσιάστηκε το βιβλίο του εν λόγω συγγραφέως, ο οποίος έκανε αναγωγή σε προγενέστερες ιστορικές πηγές, χωρίς να υιοθετηθούν οι ιστορικές του απόψεις», δεν έγινε δεκτός από το ΕΣΡ
Και στους ισχυρισμούς του ΑΡΤ απαντά το ΕΣΡ: «Προβάλλεται αλυσιτελώς, αφού, με βάση τα προεκτεθέντα, στην ελληνική έννομη τάξη είναι νομικώς (τουλάχιστον) ανεπίτρεπτη δημόσια συζήτηση, που θα είχε ως βάση αμφισβήτηση θεμελιωδών δικαιϊκών κανόνων και αξιών του Πολιτεύματος (όπως είναι και οι ως άνω αναφερόμενοι κανόνες)».
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.