θ

Translate

24.8.23

Τα κανάλια της διαπλοκής κρύβουν την αλήθεια για τις φωτιές – Τα ρίχνει όλα στους λ@θραίους η κυβέρνηση για να γλιτώσει τις ευθύνες

Την ώρα που το φετινό μαύρο ρεκόρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταφέρνει υψηλό δεκαπενταετίας, εκθέτοντας τόσο τον κρατικό μηχανισμό όσο -κυρίως- τις κορώνες του επιτελικού κράτους και της δήθεν προετοιμασίας των προηγούμενων ετών, το Μέγαρο Μαξίμου κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, την μιντιακή ασυλία και σενάρια συνωμοσίας.
«Κάποιες πυρκαγιές ότι και αν κάνουμε μπορεί να ξεφύγουν.  Το είδαμε στο Μάουϊ με πάνω από 1000 αγνοούμενους κυρίες και κύριοι, στον Καναδά με πάνω από 140 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένα, όσα δηλαδή είναι η έκταση της Ελλάδας» ήταν ο πυρήνας της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του αρμόδιου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δίχως να αφήνει το παραμικρό περιθώριο για την στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην πολυήμερη πύρινη καταστροφή που μαστίζει τη χώρα.
Εάν κάτι ακόμα αξίζει κανείς να κρατήσει από τις δηλώσεις του Β. Κικίλια είναι δύο σημεία. Αφενός, το γεγονός πως ο ίδιος ο υπουργός έσπασε σε χίλια κομμάτια το αφήγημα της κυβέρνησης περί ετοιμότητας από τον «ειδικό» Χρήστο Στυλιανίδη, για τον οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης επιφύλαξε τα προηγούμενα χρόνια διθυράμβους.
«Θα έρθει σύντομα η ώρα και για τη δημόσια συζήτηση και για τη σκληρή αλλά στοιχειοθετημένη κριτική και για την ακόμα πιο σκληρή αυτοκριτική.  Όπως θα έρθει σύντομα και η ώρα για την όποια αναθεώρηση, στρατηγική ενίσχυση και διορθωτικές κινήσεις.  Δεν είμαστε ούτε αλάνθαστοι, ούτε ανεύθυνοι» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός που διαδέχθηκε τον Κύπριο, ενώ ακόμα αντηχεί η ομιλία του Χρ. Στυλιανίδη τον Σεπτέμβριο του 2022 στη Βουλή για το… σχέδιό του ώστε να μην καεί εκ νέου το δάσος της Δαδιάς.
Αφετέρου, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την χυδαιότητα της κατηγορίας των νεκρών αλλοδαπών στο δάσος της Διαδιάς από τον υπουργό, που δεν δίστασε να δηλώσει «δυστυχώς οι άτυχοι αλλοδαποί, ενώ απαγορευόταν να βρίσκονται στο δάσος σε συνθήκες συναγερμού 4 και παρά τα πολλαπλά μηνύματα του 112 σε Έλληνες και αλλοδαπούς που βρίσκονταν στην περιοχή, δεν έφυγαν».
Δηλώσεις που όχι μόνο προκαλούν το κοινό αίσθημα αφού δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από την ώρα που οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, αλλά προκαλούν και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού διεξάγεται έρευνα του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι βρέθηκαν στο δάσος.
Αυτό αποκαλύπτεται και μέσα από δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και αυτές του κυβερνητικού εκπροσώπου. Το Μέγαρο Μαξίμου φροντίζει να καλλιεργεί θεωρίες συνωμοσίας, δίνοντας μια πρόγευση της γραμμής που θα ακολουθήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που αναμένεται να γίνει στη Βουλή.
Ο δεύτερος κύκλος των καταστροφικών φωτιών στη χώρα το δεύτερο μισό του Αυγούστου αποκαλύπτει στην ολότητά του την στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη δεύτερη θητεία της. Πλέον, όχι απλώς θα «φταίει κάποιος άλλος», αλλά θα εργαλειοποιείται και ο διχασμός και η διασπορά του ρατσισμού που εξαιτίας της ρητορικής και της Νέας Δημοκρατίας διασπείρεται ραγδαία, με την αρωγή των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης. Άλλωστε, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ο Μάκης Βορίδης εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό και ο Θάνος Πλεύρης το κυβερνητικό κόμμα στη Βουλή.
Έτσι, την ώρα που η πύρινη καταστροφή ισοπεδώνει περιοχές της επικράτειας, το Μέγαρο Μαξίμου θα στοχοποιεί τους αδύναμους, θα δείχνει το Μάουϊ και οι νιουζκάστερ θα αναφωνούν «και μη χειρότερα».
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.