θ

Translate

24.7.23

Καίγεται όλη η Ελλάδα! Φωτιές στην Ρόδο στην Θήβα στο Πήλιο στην Κέρκυρα – Στάχτη και μπούρμπερη από αυτούς που πήραν με την Singular Logic την εξουσία

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής αυτή την ώρα, μετά από ειδοποίηση για νέα πυρκαγιά στη Θήβα.
Φωτιά τώρα στη Θήβα. Κοντά σε σπίτια η εστία της πυρκαγιάς, μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.Η Ρόδος καίγεται για έβδομη ημέρα, οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένοι βοήθεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής έλεγε σήμερα το πρωί ότι όλα λειτουργούν ρολόι στην πολιτική προστασία!!!
Μάχη δίνεται αυτή τη στιγμή ώστε να μην περάσει η φωτιά που κινείται πλέον ποκύ απειλητικά προς Κάλαθο.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις που ετοιμάζονται να στήσουν ζώνη άμυνας ώστε να μην περάσει η φωτιά το δρόμο προς Κάλαθο.
Παρατεταγμένες δυνάμεις σε όλη την περιοχή Μάσαρη/Μαλώνα / Κάλαθο ώστε να μην κινδυνεύσουν οι οικισμοί.
Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση σε ότι αφορά τις φωτιές στη Ρόδο καθώς η ένταση των ανέμων κάθε άλλο παρά σύμμαχος των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης, είναι.
Αυτή την ώρα υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα τα οποία πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη προκειμένου να τα περιορίσουν ενώ οι αναζωπυρώσεις που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Ειδικότερα, στο μέτωπο από Πλατάνια προς Μαλώνα, η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό με μεγάλη ταχύτητα και με αρκετά μέτωπα και στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία της προς το χωριό.
Η φωτιά στην περιοχή Γεννάδι και Βάτι εξακολουθεί να καεί ανελέητα και η μάχη δίνεται σε δύο σημεία: κάτω από τον ποταμό και στην επάνω πλευρά περίπου τρία χιλιόμετρα από το χωριό Βάτι. Και σε αυτό το μέτωπο οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά προς τα δύο χωριά Γεννάδι και Βάτι.
Στο Ασκληπειό η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμα της από το χωριό προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, με μία πρόχειρη εκτίμηση, καθώς η μάχη συνεχίζεται και εκεί λόγω των συνεχώς αναζωπυρώσεων.
Στα Λάερμα, χωριό το οποίο και αυτό έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, υπάρχουν και εκεί αρκετές και σοβαρές αναζωπυρώσεις. Μάλιστα πριν από λίγο κινδύνευσε ένα ακόμη σπίτι που ευτυχώς με ρίψεις νερού από πτητικά μέσα και τη σημαντική συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών, σώθηκε. Αυτή την ώρα οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται γύρω από το χωριό, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές όπως Απόλλωνα κ.α.
Οι άνεμοι που πνέουν στο νησί και στην περιοχή της φωτιάς φθάνουν και τα επτά μποφόρ, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε όλα τα μέτωπα.
 πηγη karditsastakra
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.