θ

Translate

25.7.23

Η Ρόδος κατακαίγεται και η κυβέρνηση λέει ότι «τα κάναμε όλα τέλεια»! – Για «υπερβολή και ελάχιστες ζημιές» μιλά ο υφυπουργός Ναυτιλίας

147.000 στρέμματα έγιναν στάχτη - «Το περιβάλλον πραγματικά έχει καταστραφεί» λέει ο Ε.Λέκκας
 Για έβδομη ημέρα κατακαίγεται η Ρόδος, με τους κατοίκους να ζητούν διαρκώς βοήθεια, ωστόσο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Γιάννης Παππάς τα είδε όλα… «τέλεια»! 

«Eίναι δυνατόν στο ένα πεδίο να λειτουργείς τέλεια και στο άλλο να μην λειτουργείς τέλεια;», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας άφωνο τον δημοσιογράφο Χρήστο Κούτρα, ο οποίος τον ρώτησε ξανά, «λειτούργησε τέλεια;». 
«Βεβαίως» απάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος στη συνέχεια υποστήριξε ότι δημιουργήθηκε απλώς ένας πανικός στα social media. «Ο πανικός που δημιουργείται από τα social media δεν είναι εύκολος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «χθες δημιουργήθηκε ένας πανικός ότι καίγονται τα χωριά μας. Είναι η χωριά στο χωριό μας, καίγεται το σπίτι μου κτλ. Στα χωριά κάποιες ελάχιστες ζημιές. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε είναι η υπερβολή». 
Τότε ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν και το 112 είναι υπερβολή, καθώς χθες στάλθηκαν πολλά μηνύματα για εκκένωση. Ο Γιάννης Παππάς υποστήριξε ότι «το 112 το κάναμε για να υπάρξει ασφάλεια, για τις ανθρώπινες ζωές. Στις περιοχές που μιλάμε δεν μένουν μόνο οι ντόπιοι, αλλά και οι τουρίστες που δεν ξέρουν πώς να κινηθούν». 

Ρόδο: 147.000 στρέμματα έγιναν στάχτη 
Η δραματική εξέλιξη του πύρινου μετώπου αποτυπώνεται στους χάρτες που ακολουθούν, απ’ το εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-3.
Το Σάββατο μέσα σε μόλις μία νύχτα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε 4 φορές μεγαλύτερη έκταση σε σχέση με τις πρώτες τέσσερις μέρες της πυρκαγιάς, φτάνοντας μέχρι την παραλία, καίγοντας σπίτια και οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους σε εκκένωση του νησιού. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, η έκταση της καταστροφής υπολογίζεται στα 147.000 στρέμματα.
Ταυτόχρονα και το σύστημα Copernicus έχει καταγράψει αποκαρδιωτικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο στο νησί. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, Copernicus, έχει καταγράψει δορυφορικές εικόνες, στις οποίες και η έκταση του μετώπου, αλλά και των καμένων εκτάσεων απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακτήθηκαν ως την Κυριακή το μεσημέρι, είχαν καεί 114.140 στρέμματα στο σμαραγδένιο νησί, κάτι που σημαίνει ότι μετά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις ο απολογισμός δυστυχώς θα έχει ανέβει δραματικά.
πηγη pronews.gr
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.