θ

Translate

20 Ιουνίου 2023

«Κατά Ριπάς» καταρρίψεις ουκρανικών αεροσκαφών με MANPADS-Ο Ρώσος «Θηρευτής» έριξε Su-25 με μία βολή (Βίντεο)

Ειδικά τα UAV του Κιέβου λέγεται πως είναι εύκολοι στόχοι για τα ρωσικά φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Igla
Ένας Ρώσος αντιαεροπορικός πυροβολητής που αποκαλείται «Θηρευτής» κατέρριψε ένα ουκρανικό επιθετικό αεροσκάφος τύπου Su-25 χρησιμοποιώντας τον αντιαεροπορικό πύραυλο Igla στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ.

.

Τι Ακριβώς Συνέβη;
 Πιο συγκεκριμένα, στην ζώνη του πολέμου στην Ουκρανία, το σημερινό πρωί ενεργοποιήθηκε συναγερμός σε ρωσική ομάδα στρατευμάτων επειδή ένα ουκρανικό drone πέταξε μία χειροβομβίδα εναντίον τους. Ευτυχώς για τους Ρώσους κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Ένας αντιαεροπορικός πυροβολητής της ρωσικής ταξιαρχίας πεζοναυτών του στόλου του Ειρηνικού βρίσκεται στον πόλεμο για δεύτερο συνεχόμενο έτος. 

Ο ίδιος εκπαιδεύτηκε από τον «Θηρευτή», έναν Ρώσο διοικητή μίας συστοιχίας αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων (MANPADS) τύπου Igla, ο οποίος εκπαιδεύει Ρώσους στο εν λόγω όπλο.

Ο «Θηρευτής» μίλησε στο ρωσικό κρατικό κανάλι της Zvezda για την επιτυχία των μαχητών του.
«Την τελευταία φορά, χθες δηλαδή, καταρρίψαμε ένα UAV τύπου Furia στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ. Ήταν μία τροποποιημένη έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε την θερμότητα που εξέπεμπε, να εντοπίσουμε τον στόχο και να τον χτυπήσουμε. Σήμερα, πολλά UAV και drones πετούν σε αυτήν την περιοχή. Στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα του εχθρού, δεν περνούν από εδώ γιατί νομίζω πως δειλιάζουν, αφού ξέρουνε ότι παραμονεύουμε» δήλωσε.
 Ο Ρώσος διοικητής πρόσθεσε πως υπερπτήσεις ουκρανικού εξοπλισμού εθεάθησαν βόρεια του Ουγκλεντάρ, πάνω από την Bogoyavlenka. Σε αυτά τα ύψη το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό δεν μπορεί να τα πλήξει, εξαιτίας της πολύ μεγάλης απόστασης. 
Η ομάδα του «Θηρευτή» λέγεται πως έχει καταρρίψει δύο μαχητικά ελικόπτερα, δύο UAV και έξι αεροσκάφη των Ουκρανών. Οι πυροβολητές των φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, όπως ακριβώς και οι πιλότοι μαχητικών, στοχεύουν τους εναέριους στόχους τους και τους καταρρίπτουν, συμπεριλαμβανομένων των Su-25.
 
Το υλικό δείχνει πώς ένα ουκρανικό επιθετικό αεροσκάφος καταστράφηκε από τον «Θηρευτή» και καίγεται στο πεδίο. Ο ίδιος τονίζει πως κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μία μέρα πριν.
Σύμφωνα με την Zvezda, παρά τις ουκρανικές προσπάθειες αντεπίθεσης στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ, στον αέρα τα ουκρανικά οχήματα μάχης προσπαθούν να παραμείνουν μακριά από την γραμμή άμυνας των Ρώσων. Ο διοικητής της συστοιχίας Igla έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ.

.

πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.