θ

Translate

29 Απριλίου 2023

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ – 20% ΠΑΝΩ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ – ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ

Μετά το ρεύμα που το πληρώνουμε βαπορίσιο, έρχεται η ώρα για να πούμε το νερό νεράκι, καθώς όπως φαίνεται μετά τις εκλογές θα πάμε σε αύξηση τιμολογίων που θα ξεπεράσει κατά τις πληροφορίες το 20%.

Ανοιχτό είναι πλέον το θέμα των αυξήσεων των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ με τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας υδάτων να αναμένει σημαντικές  εξελίξεις στο θέμα έως το τέλος του 2023: Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να φέρει το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία της πιθανότατα από τις αρχές του 2024.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε την περασμένη Πέμπτη η διοίκηση της εταιρείας – με αφορμή την ανακοίνωση των αρνητικών οικονομικών  αποτελεσμάτων – πλέον αναμένονται η νέα ΚΥΑ που θα εξειδικεύσει το ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς και οι σχετικές αποφάσεις της νεοσύστατης Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Σημειώνεται πως τα κέρδη που ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ για το 2022 παρουσίασαν μείωση κατά 84% και διαμορφώθηκαν σε 5 εκατ. ευρώ από 30,7 εκατ. ευρώ το 2021, με το περιθώριο καθαρού κέρδους από 8,5% να εξανεμίζεται στο 1,5%.

Το γεγονός, μάλιστα, δεν πέρασε απαρατήρητο από την αγορά με τη μετοχή να κλείνει με απώλειες ύψους 5,88%.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στη σχετική ενημέρωσή της επανέλαβε ότι πρόθεσή της παραμένει να διατηρηθούν τα τιμολόγια νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, που σημαίνει ότι θα μας ρίξουν αυξήσεις που θα μας φύγει το καφάσι.

 πηγη makeleio.gr
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.