θ

Translate

17.2.23

Η Ελλάδα «διώχνει» τα παιδιά της - Το 30% των εργαζομένων ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό!...ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΛΗ.....ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.....ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ....!!!

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ
Με την ανεργια στα ύψη, τους μισθους στα «τάρταρα» και την ανασφάλιστη εργασία να «πρωταγωνιστεί» στην ελληνική αγορά, μία μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αναζητά διακαώς εργασία στο εξωτερικό. Ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, δεν διστάζουν να γίνουν «οικονομικοί μετανάστες»... 

Της Αμέλιας Αναστασάκη
Καριέρα εκτός...Ελλαδας ονειρεύονται να κάνουν οι νέοι στη χώρα μας. Αναζητούν με μανία εργασία στο εξωτερικό, καθώς τόσο οι χαμηλοί μισθοι στην Ελλάδα και οι υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, όσο και το υψηλό ποσοστό ανεργιας, καθιστούν ανέφικτη την παραμονή τους στην πατρίδα. 
Ανταποκρινόμενες στα «θέλω» της εποχής, τα τελευταία δύο χρόνια «ξεφύτρωσαν» δεκάδες εταιρείες που αναλαμβάνουν να βρουν εργασία σε όσους θέλουν να ζήσουν, να εργαστούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασιζόμενες στις απαιτήσεις αλλά κυρίως στις δυνατότητες και στα προσόντα των ενδιαφερομένων, αναζητούν ικανά άτομα για να προωθήσουν θέσεις εργασίας σε κράτη όπως την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές αγγελίες για εργασία στο εξωτερικό
16 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 1
16 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2

16 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 3
16 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 4
Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς από τις παραπάνω αγγελίες, οι μισθοι που προσφέρονται στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι τουλάχιστον διπλάσιες από εκείνες που προσφέρονται στην Ελλαδα. Για τη θέση ενός ψήστη σε εστιατόριο της Γερμανίας, η επιχείρηση δίνει 1.700 ευρώ το μήνα. Μία αντίστοιχη θέση στη χώρα μας ο μισθος του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ. Για μία θέση αποθηκάριου στην Αγγλία, δίνουν 1.600 ευρώ, ενώ στην Ελλαδα μία επιχείρηση δεν θα έδινε πάνω από 600-700 ευρώ. 
Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες χώρες αναζήτησης εργασίας στην Ευρώπη 
Δημοφιλέστεροι εργασιακοί προορισμοί των Ελλήνων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γαλλία.
Οι ειδικότητες που έχουν ζήτηση!
Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει «ειδικότητα» που να μην... αναζητά θέση εργασίας στο εξωτερικό. Σε πανεπιστημιακό επίπεδο είναι ιδιαίτερα περιζήτητες οι ειδικότητες του γιατρού, του φαρμακοποιού, του νοσηλευτή, του μηχανικού και του βιολόγου. Μεγάλη ζήτηση έχουν όμως και οι ειδικότητες των ελαιοχρωματιστών και ψυκτικών.
newsbomb.gr
μονταζ  teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.