θ

Translate

24.12.22

Δεν βλέπει ακρίβεια ο Α.Γεωργιάδης: «Με εξαίρεση τη γαλοπούλα, οι τιμές είναι χαμηλότερα από το Πάσχα»

Ζητά έρευνα αγοράς για όλα τα προϊόντα
Τη Βαρβάκειο, επέλεξε να επισκεφθεί παραμονή των Χριστουγέννων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ακολουθούμενος από την κάμερα της ΕΡΤ, ώστε να στείλει το μήνυμα ότι οι τιμές είναι χαμηλές σε κρέατα και ψάρια.

Όπως τόνισε στη σχετική βόλτα στις προθήκες των επαγγελματιών της κεντρικής αγοράς της Αθήνας οι τιμές είναι περυσινές και σε πιο χαμηλά επίπεδα από το Πάσχα. Βέβαια δεν έλειψαν και οι ενστάσεις των διερχόμενων καταναλωτών, που σε αναφορές π.χ. για χαμηλές τιμές στο αρνάκι (6,90 με 10 ευρώ) αντέτειναν, ότι συναντούσαν τιμές σε περιφερειακά κρεοπωλεία της τάξης των 14 ευρώ.

“Αν ψάχνετε θα βρείτε ανταγωνιστικές τιμές” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, που υπογράμμισε ότι ως ανάχωμα στις αυξήσεις λειτουργεί το “καλάθι” του νοικοκυριού.

“Εάν ψωνίζετε εκτός καλαθιού οι αυξήσεις είναι 20-30% πιο πάνω σε πολλές περιπτώσεις σε σχέση με πέρυσι. Αν ψωνίζετε από το καλάθι η αύξηση δεν είναι ούτε 10% σε σχέση με πέρυσι” τόνισε και συμπλήρωσε: “‘Έχουμε κάνει προσπάθεια, έχουμε αποτέλεσμα έχουμε δώσει εναλλακτικές στον καταναλωτή” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης που απαντώντας σε σχόλια καταναλωτών ότι το καλάθι έχει μόνο προϊόντα ιδιωτικές ετικέτας σημείωσε ότι όλες οι αλυσίδες έχουν, πλέον, πιο πολλά επώνυμα. Έδωσε, δε, και τιμές για να δείξει το “μάζεμα” της ακρίβειας λέγοντας ότι π.χ. στο καλάθι τα μακαρόνια μένουν σταθερά, σε μια αλυσίδα, στο 0,63 ευρώ και το γάλα στο 1,12 ευρώ.

 πηγη pronews.gr
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.