θ

Translate

22 Οκτωβρίου 2022

Το 60% των Βρετανών δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς και βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης

Το 60% όλων των ενηλίκων στη Βρετανία, δυσκολεύονται περισσότερο ή λιγότερο να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης, ανακοίνωσε η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA).
Στην πιο πρόσφατη έρευνά της με τίτλο Financial Lives, η FCA σημειώνει ότι ο συνολικός αυτός αριθμός αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια από το 2020, όταν η οικονομία τέθηκε σε λοκντάουν για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19.
Οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με αύξηση των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων, με τον πληθωρισμό στη χώρα τους να υπερβαίνει τώρα το 10% και να ξεπερνά κατά πολύ τις περισσότερες αυξήσεις μισθών.
Η έρευνα της FCA δείχνει ότι περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν οικιακούς λογαριασμούς ή να αποπληρώσουν δάνεια τρεις ή περισσότερους από τους τελευταίους έξι μήνες, με τον αριθμό αυτό να έχει αυξηθεί από 3,8 εκατομμύρια που ήταν το 2020.
«Ένας στους τέσσερις ενήλικες στη Βρετανία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες ή θα μπορούσε γρήγορα να βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, αν υποστεί ένα οικονομικό σοκ», επισημαίνει η FCA σε ανακοίνωσή της.
Η έρευνα αυτή έδειξε επίσης ότι το 27% των μαύρων δήλωσε ότι δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του, σε σύγκριση με το 15% όλων των ενηλίκων στη Βρετανία.
Η FCA επισήμανε ότι έχει ήδη αρχίσει τις υπενθυμίσεις στις τράπεζες σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης των πελατών τους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι θα πρέπει σε πρώτη φάση να επικοινωνούν με τους παρόχους για να συζητούν τις επιλογές που υπάρχουν.
Η FCA διευκρίνισε ότι αυτή η έρευνά της είναι η μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαγάγει, καθώς σε αυτήν ρωτήθηκαν άνω των 19.000 ανθρώπων μεταξύ του φετεινού Φεβρουαρίου και Ιουνίου.
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.