θ

Translate

7.9.22

“ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ” ΑΛΑ “ΜΑΦΙΑ” ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” ΤΟΥ ΝΤΟΡΟΓΙΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Η ΝΤΟΡΑ ΑΠO ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ …ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Έχει ξεπεράσει πλέον σε …τουριστικές επιδόσεις και δραστηριότητες ακόμη και τον Γιωργάκη Παπανδρέου, ο Κούλης Μητσοτάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο, αν και μπήκε ο Σεπτέμβριος ενώ την ίδια ώρα γίνεται κανονικός χαμός τόσο με το σκάνδαλο των υποκλοπών όσο και με την ενεργειακή κρίση που φέρνει τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, αυτός …σιγά μην κάτσει να σκάσει. Πήγε πάλι για Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, έκανε τη βόλτα του στα Σφακιά, απόλαυσε το μπάνιο του στο Λουτρό και έκανε βαρκάδα στα Μάρμαρα.
Αυτή τη φορά όμως το “πρόγραμμα” δεν περιλάμβανε μόνο το τουριστικό σκέλος για τον Κούλη κι ας κυκλοφόρησαν οι σχετικές φωτογραφίες που τον δείχνουν να περιφέρεται με την ανάλογη τουριστική περιβολή, πέδιλα, χαζό χαμόγελο και εντελώς …χύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν, κατά την παραμονή του στα Χανιά, είχε και μια “συνάντηση κορυφής, όπως θα μπορούσε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους να χαρακτηριστεί με την Ντόρα Μπακογιάννη. Εξάλλου είναι γνωστό ότι στα Χανιά μένουν χωριστά από τότε που πέθανε ο Κων. Μητσοτάκης και κληρονόμησε το πατρικό ο Κούλης ενώ η Ντόρα έφτιαξε δικό της ανάκτορο…
Γιατί στα Χανιά; Η Ντόρα Μπακογιάννη βρισκόταν εκεί όλο το προηγούμενο διάστημα κάνοντας τις δικές της …μακράς διαρκείας διακοπές. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έκανε μάλιστα και τη δήλωση για τη νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την οποία έδωσε τη “γραμμή” για να ακολουθήσουν κι άλλοι και εμμέσως πλην σαφώς να την υιοθετήσει πλέον και η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου. Δηλαδή ο ίδιος ο Κούλης. Για να δείξει δε ότι παρά τα προβλήματα είναι χαλαρή, η Ντ. Μπακογιάννη πήγε και φωτογραφήθηκε “στο αγαπημένο της Μαράθι όπου “βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης για ψαράκι, με τα εγγόνια της. Τα οποία φιλοξενεί για μεγάλο διάστημα στα Χανιά και απολαμβάνουν ξεγνοιασιά, παιχνίδι και θάλασσα με την γιαγιά τους, που όπως έχει δηλώσει, τους έχει μεγάλη αδυναμία”, όπως φρόντισαν να μας ενημερώσουν τα φιλικά της τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτό ήταν το …κοινωνικό και τουριστικό σκέλος και της δικής της παρουσίας στα Χανιά. Όλα τα υπόλοιπα, έγιναν εντελώς μακριά από κάθε δημοσιότητα, φωτογράφους καιπ …διαρροές. Και μάλιστα όπως μάθαμε η συνάντηση μεταξύ του Κούλη και της Ντόρας έγινε αυστηρά μεταξύ τους. Χωρίς την παρουσία και τη συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου ή …τρίτης. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δε της κρισιμότητας που είχε αυτό το ραντεβού, όχι μόνο για τις “ενδοοικογενειακές” σχέσεις των δύο μεταξύ τους αλλά και για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Για να γίνουμε μάλιστα και πιο συγκεκριμένοι, με γνωστά και δεδομένα τα …αισθήματα που τρέφει η Ντόρα για την Μαρέβα -όπως φυσικά και το αντίστροφο- θα ήταν προσβολή και αυτογκόλ από την πλευρά του Κούλη να της ζητήσει “να τα πούμε” με την παρουσία και της Γκραμπόφσκι. Άσχετα με το ότι μετά θα της έδωσε οπωσδήποτε πλήρη αναφορά…
—————————— ——-
Ο Κούλης “προσέτρεξε” στην Ντόρα ζητώντας της “βοήθεια” για την αντιμετώπιση αυτής της πολύ ζόρικης κατάστασης η οποία, όσο κι αν προσπαθεί να δείξει ότι δήθεν δεν τον αγγίζει, γίνεται κάθε ημέρα που περνάει και θηλιά που τον πνίγει ολοένα και περισσότερο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα η Ντόρα -που έχει και τη φήμη της πιο “κολοπετσωμένης” πολιτικά- είναι εκείνη που αντιμετωπίζει την κατάσταση και πολύ πιο σοβαρά σε αντίθεση με τον Κούλη που δείχνει να πιστεύει ότι τελικά θα την “σκαπουλάρει”. Εξάλλου η Ντόρα ως μεγαλύτερη είναι και εκίνη που είχε ζήσει από πολύ κοντά και από πρώτο χέρι -ως υπουργός και δεξί χέρι του πατέρα της- την ιστορία των τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων την περίοδο 1990-1993 με τον τότε αρχικοριό Χρ. Μαυρίκη και τους υπολοίπους. Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας αυτής, η Ντόρα παρουσίασε και την πρόταση για εκ νέου αλλαγή του εκλογικού συστήματος λέγοντας στον Κούλη ότι “έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για να πολώσουμε προεκλογικά την κατάσταση και να το πάμε μέχρι τέλους”. Έτσι ξεπεράστηκαν και οι “ενδοιασμοί” για το ότι θα φανεί ως ομολογία ηττοπάθειας, μπροστά στην ανάγκη “να τα παίξουμε πλέον όλα για όλα”.
—————–
Από αυτή τη συνάντηση κορυφής -που έμοιαζε περισσότερο με τις συναντήσεις σαν αυτές που είχαν τα μέλη των “Οικογενειών της Μαφίας” στις δεκαετίες του 1930 και του 1940- μεγάλη σημασία έχει και το ότι για να δεχτεί η Ντόρα να βοηθήσει πιο ενεργά από εδώ και πέρα στην αντιμετώπιση της κατάστασης έθεσε τους δικούς της όρους. Κι αυτοί οι “όροι”, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν να κάνουν αφενός με τα οικονομικά ζητήματα και αφετέρου με τα οικογενειακά. Είναι κοινό μυστικό ότι η Ντόρα έχει βρεθεί στην “απ έξω” από τις μεγάλες μπίζνες και συμφωνίες όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Μπίζνες και συμφωνίες που χειρίζονταν αποκλειστικά το ζεύγος Κούλη – Μαρέβας και ο ανιψιός Γρηγόρης. Τώρα λοιπόν η Ντόρα ζητά “μερίδιο”. Δεν ξέρουμε εάν αυτό το αίτημα έχει και …αναδρομικό χαρακτήρα ή μόνο για τα από εδώ και πέρα, του “τελευταίου γύρου” της αρπαχτής. Το δεύτερο σκέλος, το οικογενειακό, που καίει την Ντόρα έχει κατά βάση σχέση με τον γιο της, τον Κώστα Μπακογιάννη. Κι αυτό που διαπραγματεύεται σκληρά πλέον δεν είναι απλώς το αυτονόητο ότι θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα αλλά ότι θα έχει από εδώ και πέρα δικαίωμα και στη “διαδοχή” της Οικογένειας. Στην πολιτική διαδοχή, για την ηγεσία της ΝΔ και κατόπιν για την ….πρωθυπουργία.
 πηγη makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.