θ

Translate

28.9.22

Πόσο βρώμικοι είναι οι πούστ#δες, όλοι «λάδι» για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα

Μια ακόμα απόφαση – πρόκληση για την κοινή γνώμη εξέδωσε η ελληνική δικαιοσύνη! Ποια είναι αυτή; Η απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, του Μιχάλη Χριστοφοράκου κι άλλων 19, για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Με συνοπτικές διαδικασίες και σε μια συνεδρίαση που δεν κράτησε ούτε 15 λεπτά, ο πρόεδρος στη δίκη για μαύρα ταμεία της Siemens, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά, την αθώωση και οριστική απαλλαγή από κάθε κατηγορία όλων των κατηγορουμένων με πρώτο και καλύτερο τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ήταν γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι ο πρόεδρος θα “έτρεχε” τη δίκη με γοργούς ρυθμούς δεδομένου ότι την άλλη εβδομάδα αναλαμβάνει νέο ρόλο αναβαθμισμένο στον Άρειο Πάγο.
Να  σημειώσουμε, ότι πριν μερικούς μήνες είχε αποβληθεί ο ΟΤΕ από τη δίκη (!). Επίσης, χρήματα και κινήσεις είχαν βρεθεί σε λογαριασμούς ΟΤΕτζήδων για τις οποίες σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου προσπάθησε να δικαιολογήσει λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν αποδείχθηκε οτι τα χρήματα αυτά επηρέασαν την οικονομική περιουσιακή κατάσταση των κατηγορουμένων, ούτε επηρέασαν την εκτέλεση της σύμβασης!
Αν υπάρχει κάποιος σοβαρός εισαγγελέας θα πρέπει να ζητήσει αναίρεση της απόφασης. Είναι εξωπραγματική. Ούτε στη Γερμανία δεν το πιστεύουν!
Εκτός από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, απαλλάχθηκε επίσης το πρώην στελέχος της Siemens Hellas Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ καθώς και πρώην στελέχη του ΟΤΕ μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σκαρπέλης και τα πρώην τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ.
Το δικαστήριο απάλλαξε τους 20 κατηγορούμενους που είχαν προσφύγει στο Εφετείο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση.
Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους λόγω παραγραφής για το διάστημα μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2002 και τους αθώωσε είτε κατά πλειοψηφία 4-1 είτε ομόφωνα είτε λόγω αμφιβολιών για τις υπόλοιπες πράξεις που αντιμετώπιζαν.
Στο σύντομο σκεπτικό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν αποδείχθηκε ή δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για την παράνομη αύξηση της περιουσίας των στελεχών του ΟΤΕ.
Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καραβέλας που φυγοδικεί από το 2009 δεν είχε καταθέσει έφεση ενώ ένας εκ των 22 καταδικασθέντων πρωτοδίκως έχει αποβιώσει.
 πηγη karditsastakra
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.