Είχε γεννηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελοκήπους και άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων. Το 1953, σε ηλικία 18 ετών, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε έως το 1962, όταν και αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δράση. Κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα (από το 1955 έως το 1959) και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ με τη φανέλα της Εθνικής αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις.
Μετά τη λήξη της καριέρας του παρέμεινε κοντά στον Ολυμπιακό, ενώ την τελευταία εικοσαετία είχε διοικητικό ρόλο, είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως γενικός αρχηγός της ομάδας. Ήταν μία παρουσία στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» που εξέπεμπε σεβασμό και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας αλλά και οι αντίπαλοι τον εκτιμούσαν για όσα προσέφερε, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά στην ομάδα. Όταν έγινε γνωστός ο θάνατός του, όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας, ανεξαρτήτως αθλήματος, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.
Στη ζωή του ο Σάββας Θεοδωρίδης ταυτίστηκε απόλυτα με τον Ολυμπιακό. Και μόλις η σορός του οδηγήθηκε εκτός της Μητρόπολης Αθηνών για το Α' Νεκροταφείο, η ιαχή «Ολυμπιακός» ακούστηκε παντού. «Τον δόξασες» φώναξε κάποιος...
«Σάββα, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» και «Αθάνατος»
φώναζε ο κόσμος και κάτω από έντονο χειροκρότημα οδηγήθηκε στην
τελευταία του κατοικία. Στην κηδεία του, πέρα από την οικογένεια του
Ολυμπιακού, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παλαίμαχοι άλλων ομάδων, ο πρόεδρος
της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν, o Μισέλ Πλατινί και ο Λουίς Φίγκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου