θ

Translate

1.6.22

Ιταλία-Αργεντινή: Κρίνεται η υπερπρωταθλήτρια κόσμου στο «Γουέμπλεϊ»

Η πρώτη μέρα του Ιουνίου ξεκινάει με ένα σούπερ ντέρμπι, καθώς η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο «Γουέμπλεϊ» (21:45) με έπαθλο τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας κόσμου.
Στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 η FIFA, η UEFA και η CONMEBOL υπέγραψαν τη διακήρυξη για τη διεξαγωγή του Finalissima, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής.

Η Ιταλία θέλει το τρόπαιο, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ του 2022. Το ματς με την Αργεντινή θα είναι το τελευταίο του Τζόρτζιο Κιελίνι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τον 37χρονο κεντρικό αμυντικό να μετράει 116 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα.

Δεύτερο σερί τρόπαιο θέλει να κατακτήσει η Αργεντινή, η οποία θα παραταχθεί στο «Γουέμπλεϊ» με μπροστάρη τον Λιονέλ Μέσι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι, Τζανιόλο, Σκαμάκα, Ινσίνιε.

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες, Λο Σέλσο, Μέσι, Ντι Μαρία, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνολικά φορά που θα κονταροχτυπηθούν στο πλαίσιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου δύο εθνικές ομάδες, με τη μία να προέρχεται από την Ευρώπη και την άλλη από τη Λατινική Αμερική.

Το 1985 η Γαλλία (πρωταθλήτρια Ευρώπης έναν χρόνο νωρίτερα) υποδέχτηκε στο Παρίσι την Ουρουγουάη και επικράτησε με 2-0, ενώ το 1993 η κάτοχος του Copa America της ίδιας χρονιάς, Αργεντινή, επικράτησε στα πέναλτι της Δανίας σε αναμέτρηση που έλαβε χώρα στη «Mar del Plata».

 πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.