θ

Translate

21.9.22

Βρέθηκε πολεμιστής-γίγαντας (Θράκας;), ύψους 2,4 μ. θαμμένος με σπαθί 1,7 μ., τα 4 άλογά του και μια «μάγισσα»!

Ο νεκρός του Θάισεν, σκελετός μήκους 2,4 μ.
Κοντά σε ένα νεκροταφείο στο μικρό χωριό Θάισεν / Theißen του Zeitz, στην περιοχή Burgenland της Σαξονία-Άνχαλτ (τ. Ανατολικής Γερμανίας) ευρέθη ένα απίστευτο εύρημα:
Δύο πτώματα ετάφησαν το ένα δίπλα στο άλλο. Και τα δύο είχαν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:
Το ένα ήταν ογκώδες και το άλλο, μιας μικρής και μικροκαμωμένης, ίσως «μάγισσας».
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αυτά τα δυο ευρήματα ανήκουν στην εποχή των Μεροβιγγείων, που διήρκεσε από τον 5ο - 8ο αιώνα μ.Χ.
Ο σκελετός του γίγαντα έχει ύψος περίπου 2,2-2,4 μ. Ήταν σχεδόν διπλάσιος από έναν κανονικό άνθρωπο της εποχής της περιοχής του! Και ένα σπαθί δίπλα του, μήκους 1,7 μ., που δείχνει την δύναμή του! 
Η γυναίκα ήταν δεμένη και είχε μια σιδερένια ράβδο στο στήθος της - σαφές σημάδι ότι πίστευαν ότι ήταν «μάγισσα» εκείνην την εποχή. Πιστεύεται ότι ήταν 16-18 ετών και την έθαψαν με το πρόσωπο προς την γη - τρόπος ταφής μαγισσών και κακοποιών, έτσι ώστε να στέλνονται κατ’ ευθείαν στα έγκατα της γης / κόλαση στην μετά θάνατον ζωή.
Ανακαλύφθηκαν επίσης 4 σκελετοί μικρόσωμων αλόγων, βάσει αρχαίας Θρακικης πεποίθησης να θάβεται ένας πολεμιστής με το άλογό του, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να το ιππεύει επίσης στην μετά θάνατον ζωή.
Το Theißen αναφέρεται, πιθανώς, για πρώτη φορά σε έγγραφο του 1153. Ήταν αγροτικό χωριό έως το 1830, όταν η εξόρυξη λιγνίτη άρχισε να αλλάζει ολόκληρην την περιοχή, βόρεια του Zeitz, τόσο οικονομικά, όσο και από άποψη τοπίου.

.

ΠΗΓΗ: Mitteldeutsche Zeitung – TV, 11.10.2017. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.