θ

Translate

27.5.22

Η «Μήδεια του Καλαμακίου»

Το 1961 η Αμερικανίδα Νίτα Μπέικερ, 
 σύζυγος λοχία που υπηρετεί στη βάση των ΗΠΑ στο Ελληνικό, στραγγαλίζει τα τρία μικρά παιδιά τους και αποπειράται να αυτοκτονήσει, όταν ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της την απατά με Ελληνίδα τηλεφωνήτρια της βάσης.
Το βράδυ της 27ης Μαΐου του 1961 η Μπέικερ άνοιξε ήσυχα την πόρτα του δωματίου που κοιμόταν η δίχρονη κόρη της, Κίτι, στο Καλαμάκι. Με ψυχραιμία και κυνισμό, τύλιξε ένα κορδόνι γύρω από τον λαιμό του παιδιού και το έσφιξε μέχρι που σιγουρεύτηκε ότι ήταν νεκρό. Με την ίδια αποφασιστικότητα μπήκε στο δωμάτιο των άλλων δύο παιδιών της. Η Σουζάνα ξεψύχησε από τα χέρια της χωρίς να ακουστεί, αλλά ο μικρός Τζο ξύπνησε και την κοίταξε στα μάτια.

Ο μικρός αντιστάθηκε και έγδαρε τα χέρια της, αλλά η μητέρα του κατάφερε να τυλίξει σφιχτά το κορδόνι γύρω από τον λαιμό του. Η Νίτα περπάτησε μέχρι την κουζίνα και βρήκε το κοφτερό μαχαίρι που έψαχνε. Το έφερε στον λαιμό της και πίεσ μέχρι που ένιωσε το ζεστό αίμα στο δέρμα της. Τρόμαξε, τα δάχτυλά της παρέλυσαν και το μαχαίρι έπεσε στο πάτωμα. Μετά από λίγη ώρα έφτασε στο σπίτι ο πατέρας των παιδιών, ο Τζολ Μπέικερ, με έναν φίλο του.

Είχε ξεχάσει τα κλειδιά του, αλλά η Νίτα είχε βάλει μια εφημερίδα στην πόρτα για να μην κλείσει. Μπήκαν στο ήσυχο σπίτι και είδαν τη Νίτα λιπόθυμη στην κουζίνα, καλυμμένη με αίματα. Πανικόβλητος, ο Μπέικερ πήγε στο δωμάτιο των παιδιών του. Όλα φαίνονταν ήρεμα, τα παιδιά κοιμόντουσαν. Ο γιος του ήταν μπρούμυτα και ο πατέρας του τον χάιδεψε στοργικά. Τότε είδε ότι ο Τζο δεν ανέπνεε. Τον γύρισε και είδε το παγωμένο πρόσωπό του και το νεκρό βλέμμα του. Έτρεξε στη Σουζάνα και στην Κίτι. Το ίδιο κι αυτές… Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1961 οι ένορκοι του Κακουργιοδικείου Αθηνών έκριναν ότι η Νίτα Μπέικερ ήταν ψυχικά ασθενής και έπρεπε να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική. Τελικά καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, αλλά πήρε χάρη το 1963 και επέστρεψε στην Αμερική...
 πηγη fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.