θ

Translate

2.5.22

Ευρωπαϊκή υποκρισία χωρίς όρια – Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι, και Ιταλοί, μας δουλεύουν ψιλό γαζί

Σύμφωνα με μιαν έκθεση του CREA (Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα), παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις για «θανατηφόρες» κυρώσεις κατά του Πούτιν, τους δύο πρώτους μήνες από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία η Ρωσία εξήγε ορυκτά καύσιμα αξίας 63 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το 71% της συνολικής ποσότητας (αξίας περίπου 44 δισ. ευρώ) το εισήγαγε (μέσω αγωγών και αποστολών) η Ευρωπαϊκή Ένωση, με μεγαλύτερους κατά σειρά εισαγωγείς τις εξής χώρες:
  • Γερμανία (9,1 δισ. ευρώ)
  • Ιταλία (6,9 δισ. ευρώ)
  • Ολλανδία (5,6 δισ. ευρώ)
  • Γαλλία (3,8 δισ. ευρώ)
Το 1/4 των ρωσικών αποστολών ορυκτών καυσίμων έφτασε σε μόλις έξι λιμάνια της ΕΕ:
  • ​​Ρότερνταμ (Ολλανδία)
  • Maasvlakte (Ολλανδία)
  • Τεργέστη (Ιταλία)
  • Γκντανσκ (Πολωνία)
  • Zeebrugge (Βέλγιο)
Και για να προλάβω όσους σπεύσουν να μιλήσουν για «ρωσική προπαγάνδα», παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από την έκθεση:
To CREA ενθαρρύνει όλες τις κυβερνήσεις και τους εταιρικούς αγοραστές ρωσικών ορυκτών καυσίμων να τερματίσουν:
α) Όλες τις αγορές, προκειμένου να ενισχυθεί η επίδραση των κυρώσεων και να βοηθηθεί η λήξη του πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο ρωσικός στρατός, και β) Τις μεταφορτώσεις ρωσικών ορυκτών καυσίμων σε τρίτους.
Σημειώστε ότι η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση, αλλά και να παράσχει δικά της στοιχεία, λέγοντας ότι αυτά θα πρέπει να ζητηθούν από τις εταιρείες που προμηθεύτηκαν τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα.
Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις περί «απλού τεχνικού ζητήματος» στο θέμα των πληρωμών προς την Ρωσία, είναι προφανές ότι οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας εμπαίζουν και ότι το ευρωπαϊκό ενεργειακό δόγμα είναι:
Καθείς για την πάρτη του.
Εύχομαι να το καταλάβει αυτό η ελληνική κυβέρνηση και να πράξει τα δέοντα.
 Του Γιώργου Β. Μιχαήλ
 πηγη hellasmag.com
μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.