Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι τρίτη στην κανονική περίοδο και θα περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης- Μπάγερν Μονάχου, όπου με νίκη των Γερμανών θα είναι δεύτερη

Η ουσία είναι όμως ότι οι Πειραιώτες έδειξαν πως είναι μια «πολεμική μηχανή» που δεν καταλαβαίνει από απουσίες (έλλειπαν Σλούκας, Φαλ), αστοχία στις βολές, αλλά και από αντιπάλους.


Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο ματς πιο έτοιμη και περισσότερο αποτελεσματική στην επίθεση, ξεφεύγοντας με +8 (2-10) στο 3'.

Ο Μπαρτζώκας στη συνέχεια έκανε συνεχώς αλλαγές προσπα-θώντας να βρει το κατάλληλο σχήμα , αλλά οι παίκτες του ήταν άστοχοι με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Καταλανούς να προηγούνται με σκορ 13-19.

Ο Χέιζ έφερε τη Μπαρτσελόνα στο +8 (15-23), καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ριμπάουντ και κατάφερναν να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους.

Παρόλα αυτά ο Ντόρσεϊ διαμόρφωσε το 33-35, αλλά στη συνέχε-ια ο Καλάθης έβαλε δυο μεγάλα σουτ, με το ταμπλό στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου να γράφει 33-40.

Η Μπαρτελόνα προηγήθηκε με 38-47 στο 24’ μια και οι Σναλί, Αμπρίνες βρήκαν κάποια καλά σουτ, αλλά από εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων».

Με «σιδερένια» άμυνα που ανάγκασε τους Καταλανούς να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, και τους Μάρτιν Βεζένκοφ να κερδίζουν τις «μάχες» ο Ολυμπιακός έκανε επιμέρους σκορ 13-1 και προηγήθηκε με 51-48 με τη λήξη της περιόδου βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ!

Το απίστευτο είναι πως στο διάστημα αυτό οι παίκτες του έχασαν εννέα συνεχόμενες βολές! Είχαν αναγκάσει όμως τη Μπαρτσελόνα να βγει από το παιχνίδι της και να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της!

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν η… γεννήτρια στην πεντάδα του Ολυμπιακού, γεμάτος ενέργεια, δύναμη και πάθος αποτέλεσε τη «δύναμη πυρός» για να κάνει την αντεπίθεση η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και μάλιστα ήταν ο «νούμερο ένα κίνδυνος» και στη συνέχεια.

Με αφετηρία την άμυνά της και με ένα μεγάλο τρίποντο του Ουό-καπ λοιπόν πέρασε μπροστά με 67-63 στο 1.36’’ και στο 1.04’ 69-63 με τον Παπανικολάου, ενώ οι Καταλανοί πάλευαν να μειώσουν χωρίς αποτέλεσμα, μια και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με το τελικό 73-66.
Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-40, 51-48, 73-66