Βλέπετε, οι Πειραιώτες είναι σαν ένα παζλ. Ολοκληρωμένο λειτουργεί στη εντέλεια, αν απουσιάσει όμως κάποιο κομμάτι, τότε το κάδρο χαλάει. Γιατί πολύ απλά είναι μία ομάδα που ποντάρει στον ρόλο του κάθε παίκτη, στη χημεία, στην ομοιογένεια, στη δυναμική του συνόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι ομάδα που ποντάρει αποκλειστικά στο ατομικό ταλέντο, στην ποιότητα δύο και τριών παικτών.

Νοκ-άουτ Σλούκας και Φαλ

Καμία αντίρρηση όμως πως μέσα στο παιχνίδι είναι τα προβλήματα και ο κάθε σύλλογος καλείται να προσαρμοστεί και να τα ξεπεράσει, βρίσκοντας λύσεις εκ των έσω. Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρούνται από τροφική δηλητηρίαση. Ο Κώστας Σλούκας παραμένει νοκ άουτ, το ίδιο και ο Μουσταφά Φαλ και θεωρείται δεδομένο πως θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση. Στα ευχάριστα το γεγονός πως επέστρεψαν στις προπονήσεις και θα παίξουν οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το οποίο θα αποτελέσει και το τελευταίο της ομάδας για την τρέχουσα κανονική περίοδο στην Ευρωλίγκα. Οι Πειραιώτες έχουν πετύχει πανηγυρικά τον στόχο τους. Όχι μόνο επέστρεψαν στα πλέι οφ της διοργάνωσης (τελευταία τους παρουσία το 2018) αλλά θα αγωνιστούν σε αυτά και με πλεονέκτημα έδρας. Η πρόκριση για το φάιναλ φορ θα περάσει από το ισχυρό φέτος Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο πλέον θα έχει προσέλευση στο 100%.

Ελπίζει για την 3η θέση

Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα είναι αδιάφοροι απέναντι στους Ισπανούς. Θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην παρέα των Μίροτιτς, Καλάθη και Λαπροβίτολα, τόσο ώστε η ομάδα να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση της 3ης θέσης όσο και να τονωθεί ακόμη περισσότερο το ηθικό της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε πως οι Καταλανοί είναι στην κορυφή της κατάταξης. Και, όπως αναφέραμε, υπάρχει και διάθεση για... ρεβάνς από την ήττα στην παράταση στη Βαρκελώνη στον πρώτο γύρο.

Δεν υπάρχει πίεση και άγχος για το αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως μεγάλο κίνητρο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για νίκη επί των Καταλανών, αλλά τα θέματα υγείας έχουν φέρει απογοήτευση στην ομάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του, όμως, προσπαθούν να αποβάλλουν τη νευρικότητα από τους παίκτες. «Θα παλέψουμε για τη νίκη όσοι καταφέρουμε να δώσουμε το “παρών”, πιστεύω σε εσάς, παίζουμε στην έδρα μας, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα παίξουμε και για τον διπλανό μας» είπε στους παίκτες του μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός, προσπαθώντας να τους τονώσει την αυτοπεποίθηση. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει.

Λύσεις εκ των έσω - Ώρα Λούντζη

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες θα βρουν λύσεις εκ των έσω. Νοκ-άουτ ο Κώστας Σλούκας, καθώς ο οργανισμός του έχει εξασθενήσει και ο Μιχάλης Λούντζης θα κληθεί να τον αντικαταστήσει στο ροτέισον. Στην ίδια κατάσταση και ο Μουσταφά Φαλ, με τον Κουίνσι Έισι να ετοιμάζεται να πάρει ενεργό ρόλο ενόψει Μπαρτσελόνα. Πιθανότατα στο «4», με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ να μετακινείται στο «5». Θα χαμηλώσει και ο Σάσα Βεζένκοφ στο «3», καθώς είναι ερώτημα σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν Παπανικολάου-ΜακΚίσικ, ενώ στο «4» υπάρχει η ποιότητα, η κλάση και η τεράστια εμπειρία του Γιώργου Πρίντεζη.