θ

Translate

27.3.22

Έρχεται ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ; Με ΘΕΡΜΟΒΑΡΙΚΑ όπλα πλήττουν το Χάρκοβο οι Ρώσοι! «Χτύπησαν ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ εγκαταστάσεις», vid

Χοντραίνει το παιχνίδι.
Σφοδρά ρωσικά πλήγματα δέχεται η ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου τις τελευταίες ημέρες.
Οι Ρώσοι δείχνουν να μην αστειεύονται, χτυπώντας στρατιωτικούς στόχους στα περίχωρα της πόλης με το σύστημα TOS-1A που παίρνει θερμοβαρικούς πυραύλους.
Ουκρανοί: «Οι Ρώσοι έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις»
«Παγωμάρα» προκαλεί η ανεπιβεβαίωτη είδηση πως τα ρωσικά πυρά είχαν στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις των Ουκρανών.
Ρωσικές δυνάμεις βάλλουν εναντίον μιας πυρηνικής ερευνητικής εγκατάστασης στην πόλη Χάρκοβο, σύμφωνα με ανάρτηση των ουκρανικών αρχών στο Twitter.
Για την ώρα είναι αδύνατον να αποσαφηνιστούν οι συνέπειες της ρωσικής επιθεσής στο πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Χάρκοβο.
Τι είναι τα θερμοβαρικά όπλα;
Είναι εμπρηστικά όπλα που χρησιμοποιούνται ευρέως από πολλούς στρατούς του κόσμου και τα ρωσικά βαρέα φλογοβόλα οπλικά συστήματα TOS-1 Buratino και TOS-1A Solntsepyok.
Ο TOS-1A Solntsepek (ή αλλιώς “Ο ήλιος που Καίει”) είναι εκτοξευτής πολλαπλών θερμοβαρικών πυραύλων, τοποθετημένος σε σασί αρμάτων T-72. Αυτά τα όπλα αναμιγνύουν καύσιμα και αέρα σε ένα σύννεφο που, όταν πυροδοτείται, δημιουργεί τεράστια αποτελέσματα θερμότητας και πίεσης.
Στην πράξη, το κύμα έκρηξης που παράγεται συνήθως από ένα τέτοιο όπλο έχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό που παράγεται από ένα συμβατικό συμπυκνωμένο εκρηκτικό.
Δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο:

.

πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.