Η 3η θέση και η Εφές

Οι Πειραιώτες, όμως, έχουν δουλειά μπροστά τους. Δεν επαναπαύονται στην κατάκτηση τουλάχιστον της 4ης θέσης. Ξέρουν πως στο ενδεχόμενο που νικήσουν τους Καταλανούς και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, μπορούν να πάρουν ακόμη και την 3η θέση. Είτε για λόγους πρεστίζ είτε και επειδή φυσικά θα ήθελαν να αποφύγουν την Αναντολού Εφές, η οποία πηγαίνει «αγκαλιά» με την 5η θέση. Είναι μία ανεπιθύμητη διασταύρωση.

Καμία αντίρρηση πως (και) οι Τούρκοι θα πρέπει να αγχώνονται με τους Πειραιώτες για την πιθανή μεταξύ τους συνάντηση στα προημιτελικά, αλλά κανείς δεν θέλει να αναμετρηθεί στα πλέι οφ με τον κάτοχο του τίτλου. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της φέτος, αλλά διαθέτει ένα ξεχωριστό οπλοστάσιο, με παίκτες όπως τους Λάρκιν, Μίτσιτς, Μπομπουά, Σιμόν, Σίνγκλετον, Μοερμάν, Πλάις και Ντάνστον. Έχει παίκτες με προσωπικότητα, οι οποίοι στα κρίσιμα θεωρείται δεδομένο πως θα αφυπνιστούν.

Θα ψάξει την... εκδίκηση

Ο Ολυμπιακός, όμως, θέλει να νικήσει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και για να πάρει εκδίκηση. Πέρσι έχασε στο ΣΕΦ από τους Καταλανούς με 74-76, με τους Σπανούλη, Σλούκα, Μάρτιν να χάνουν σερί σουτ στο τέλος. Και φέτος, στο ματς του πρώτου γύρου, οι Καταλανοί στάθηκαν τυχεροί, επικρατώντας στην παράταση 79-78. Στον έξτρα χρόνο, μάλιστα, η μπάλα πήγε στον Σλούκα, αλλά το σουτ που δοκίμασε βρήκε στεφάνη.

Οι Πειραιώτες τα έχουν... μαζεμένα στους Ισπανούς και θέλουν να απαντήσουν κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα φέτος του πρωταθλήματος. Είχε κάνει καλό ματς ο Μουσταφά Φαλ (11 π., 8 ρ.), ο Σλούκας μέτρησε 14 πόντους αλλά είχε χάσει αρκετά σουτ (3/9 δ., 1/5 τρ.), μετρώντας μάλιστα μόλις 1 ασίστ, ενώ ήταν πολύτιμη η παρουσία των Σάσα Βεζένκοφ (12 π., 5 ρ., 2 ασ.) και Σακίλ Μακ Κίσικ (10 π., 5 ρ., 2 ασ.). Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει μεγάλο σεβασμό στο παιχνίδι του Σλούκα και είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσει να περιορίσει κυρίως τη δημιουργική ικανότητα του Έλληνα διεθνούς γκαρντ.

Σε αναμμένα κάρβουνα στον Ολυμπιακό

Όπως σας τονίσαμε σε περασμένο κείμενο, ο μεγαλύτερος εχθρός του Ολυμπιακού φέτος είναι ο κορονοϊός αλλά και τα θέματα υγείας. Βλέπετε, η φετινή ομάδα είναι σαν ένα παζλ. Όταν είναι γεμάτο, πλήρες, δείχνει όμορφο! Οι Πειραιώτες αποδίδουν τα μέγιστα, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους. Όταν όμως χρειαστεί να απουσιάσει κάποιο κομμάτι, τότε το σύνολο συνήθως μπερδεύεται και επηρεάζεται.

Να λοιπόν που τα θέματα υγείας επέστρεψαν στον Ολυμπιακό. Μετά τους Κώστα Σλούκα και Μουσταφά Φαλ, οι οποίοι απουσίασαν κόντρα στο Περιστέρι λόγω αδιαθεσίας, η διασπορά συνεχίζεται στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια. Νέα θύματα οι Σακίλ Μακ Κίσικ, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστας Παπανικολάου. Όλοι τους αντιμετώπισαν στομαχικές διαταραχές, δεν αισθάνονται καλά και έμειναν εκτός προπόνησης. Στα ευχάριστα το γεγονός πως ο ΜακΚίσικ επέστρεψε. Η ομάδα, λοιπόν, συνέχισε την προετοιμασία της ενόψει Μπαρτσελόνα δίχως τέσσερις παίκτες της, οι οποίοι έχουν βασικό και ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η συμμετοχή των Σλούκα, Φαλ, Παπανικολάου και Ντόρσεϊ χαρακτηρίζεται αμφίβολη ενόψει Μπαρτσελόνα. Και στο ενδεχόμενο που απουσιάσουν, το «ερυθρόλευκο» τιμ θα κληθεί να βρει λύσεις εκ των έσω. Αυτό σημαίνει πως ο Μιχάλης Λούντζης θα μπει στο ροτέισον (η ασθένεια έχει χτυπήσει ήδη τρεις περιφερειακούς), ο Σάσα Βεζένκοφ θα χρησιμοποιηθεί και στο «3», ο Γιώργος Πρίντεζης θα κληθεί να θυμηθεί τα νιάτα του, στο «5» θα παίξει και ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ενώ θα έρθει και η ώρα του Κουίνσι Έισι. Δεν είναι ματς που «καίγεται» βαθμολογικά ο Ολυμπιακός, αλλά υπάρχει τεράστιο κίνητρο απ’ όλους, ώστε να δείξουν τη δυναμική τους απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.