θ

Translate

2 Ιανουαρίου 2024

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται» (Μπέρτολτ Μπρέχτ)


Μετά από ΔΕΚΑ συνεχόμενα Κρίσης, Χρόνια «Μνημονιακά» , τα οποία μας οδήγησαν στο σημείο Μηδέν. 
-Με την ελληνική Κοινωνία σε αδιέξοδο, τις πολιτικές ηγεσίες να μας επιδεικνύουν την γύμνια τους,
-Με ορατούς όλους τους υπαρκτούς κινδύνους στην περιοχή μας όσον αφορά τα Εθνικά μας θέματα,
με τον κίνδυνο ενταφιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την δική μας ΑΦΡΟΣΥΝΗ
Ήλθε η ώρα της Επανεκκίνησης!
Ήλθε η στιγμή που πρέπει να γίνει η Αντιστροφή, η ανασυγκρότηση, η ανασύνθεση!
Πως; Ποιοι; Με ποιες Δυνάμεις;
Νέα προσπάθεια ή «αναπαλαίωση»; Με αφορμή και τα όσα «επικοινωνιακά» συνέβησαν με την επανεμφάνιση του ΓΑΠ και την «προσχώρηση» του στην «Δημοκρατική Συμπαράταξη» της Φώφης Γεννηματά- καθώς και την άλλη προσπάθεια των τριών σοσιαλφιλελεύθερων Σημιτικών υπό την Άννα Διαμαντοπούλου, καλό είναι να γίνει ΣΑΦΕΣ άπαξ:
ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΥΛΙΚΑ , με παλαιά μυαλά, με «Ανακύκλωση».
Όλοι οι προαναφερθέντες κυβέρνησαν την Χώρα, την έφτασαν στο χείλος του γκρεμού ,ΚΑΗΚΑΝ. Ο λαός τους ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ, αυτοί ακόμη ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ πως δεν το καταλαβαίνουν…
Την ευθύνη ΕΠΙΛΥΣΗΣ όλων των ανοιχτών προβλημάτων που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και τον Ελληνικό Λαό,
-που περνά μέσα από δρόμους «αντιμετώπισης» του φαινομένου της «αποστράτευσης» και του ατομικισμού
και το ζήτημα της επιστροφής σε συλλογικές δράσεις-,
ΟΦΕΙΛΟΥΝ να επωμιστούν ΝΕΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ Αντι-μνημονιακές , Πατριωτικές δυνάμεις , που δεν είναι ούτε θέλουν να καταλήξουν «συστημικές».
Σε αυτές συγκαταλέγω αυτές που προσδιορίζω ως Σοσιαλιστικές. Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος ενός Σοσιαλιστή σήμερα; τι τον «διακρίνει» σε σχέση με άλλες «Ταυτότητες»; Νομίζω η συνειδητή αποδοχή εκ μέρους του: του Ενιαίου αγώνα για Εθνική και Κοινωνική Αυτοδιάθεση, για Απελευθέρωση με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η πάλη ενάντια στην Αποδόμηση της έννοιας ΠΑΤΡΙΔΑ που επιχειρείται συστηματικά από τους Εθνομηδενιστές. Η αποτροπή μετατροπής της Χώρας σε «ξέφραγο αμπέλι», της Ελλάδας σε «Χώρο», σε «τρύπα της γεωγραφίας».
Όλοι όσοι πιστεύουμε ή δρούμε σε ανάλογες Πρωτοβουλίες, όσοι πιστεύουμε στην Οριζόντια –Ισότιμη διασύνδεση των ενεργών πολυποίκιλων Πρωτοβουλιών και στον καθοριστικό ρόλο του ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.
Οφείλουμε να συναντηθούμε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 
energoisosialistes
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.