θ

Translate

9.12.21

Γράφει ιστορία στην Αμβέρσα ο Ολυμπιακός - Η μεγάλη ευκαιρία για ρεκόρ

Απόψε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να νικήσουν στην Αμβέρσα και να κάνουν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, εάν ο Ολυμπιακός νικήσει την Αντβέρπ, θα φτάσει τους 12 βαθμούς στον όμιλό του στο Europa League. 

Εάν καταφέρει και φτάσει τους 12 βαθμούς, θα το έχει κάνει για πρώτη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ούτε στο Champions League ούτε στο Europa League έχει καταφέρει στο παρελθόν να μαζέψει τόσους πόντους. Μέχρι τώρα η καλύτερη ευρωπαϊκή συγκομιδή του Ολυμπιακού είναι οι 11 βαθμοί που μάζεψε τη σεζόν 1998-99 και τη σεζόν 2007-08 στον όμιλο του Champions League. Η πρώτη είναι η σεζόν που τερμάτισε πρώτος αφήνοντας πίσω του την Κροάσια, την Πόρτο και τον Άγιαξ και έπαιξε στα προημιτελικά με τη Γιουβέντους.

Η δεύτερη είναι η σεζόν που ήταν ισόβαθμος με 11 βαθμούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αμέσως καλύτερες επιδόσεις του ήταν τις σεζόν 2004-05 και 2009-10 που συγκέντρωσε 10 βαθμούς, ενώ την ίδια συγκομιδή είχε κάνει και τη σεζόν 2018-19 στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όταν προκρίθηκε εις βάρος της Μίλαν. Για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα επιπλέον κίνητρο να μπορέσει να κάνει την καλύτερη συγκομιδή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει την ευκαιρία να το πετύχει με διπλό στην Αμβέρσα.

 πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.