θ

Translate

31.1.20

Είμαι (σχεδόν) παρθένα…Tell me lies, tell me sweet little lies!

Oι άντρες δε θέλουν να τους λες ψέματα. Έτσι τουλάχιστον δηλώνουν με την πρώτη ευκαιρία. Ε, ψέματα λένε.
Μάλιστα, όταν τσακώνεστε, το ότι λες συνέχεια ψέματα και είσαι «αΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 7ος ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ; …ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ! πόλυτα ανίκανη να πεις αλήθεια», ειδικά σ’ εκείνον, είναι ο υπ’ αριθμόν ένας εξοβελιστέος δαίμονας
της σχέσης σας. Όμως, αν τελικά τσιμπήσεις και δεν του πεις
τα «βασικά» ψέματα, τσακωμοί δε θα υπάρχουν, για τον απλούστατο λόγο ότι δε θα υπάρχει σχέση· οπότε διαλέγεις και παίρνεις: ή γίνεσαι οπαδός της υπερεκτιμημένης αρετής, της αλήθειας, ή λες και κανένα ψεματάκι, για να έχεις τη σχέση σου ήσυχη.
Είμαι (σχεδόν) παρθένα, και οι φίλες μου το ίδιο
Κανένας άντρας τη σημερινή εποχή δεν είναι τόσο χαζός όσο θέλει να είναι. Κι επειδή όταν πρόκειται για σχέση όλοι οι άντρες είναι έτοιμοι για όλα, πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να ξεφουρνίσεις το ψέμα σου (όσο βλακώδες κι αν σου φαίνεται και όσο κι αν νομίζεις ότι ένα τέτοιο ψέμα υποτιμάει όχι μόνο τη νοημοσύνη του, αλλά κι εσένα ως νέα και μοντέρνα γυναίκα στα ’10s). Με το πιο αθώο ύφος που διαθέτεις –και αποφεύγοντας να σκάσεις στα γέλια ή να αφήσεις ύποπτα υπονοούμενα– του λες απλά και ωραία ότι οι σχέσεις της ζωής σου ήταν όχι μόνο ελάχιστες, αλλά και φοβερά σημαντικές για σένα (μέχρι να τον γνωρίσεις, φυσικά). Δεν κεράτωσες ποτέ, αλλά ούτε ξενοκοίταξες, είσαι βράχος στις επιλογές σου και ποτέ δεν κατάλαβες το ακριβές νόημα της λέξης «παρτούζα». Επίσης και οι φίλες σου είναι πλάσματα αγγελικά πλασμένα, όπως εσύ, και σιχαίνεσαι τα καράτσουλα που βλέπεις καμιά φορά (σε άλλες παρέες), που δεν έχουν αφήσει αρσενικό για αρσενικό χωρίς να του την πέσουν. Διότι τι νόημα έχει η ζωή αν ξοδεύεσαι ασύστολα δεξιά κι αριστερά και δεν ψάχνεις να βρεις τον άντρα των ονείρων σου, μπλα, μπλα, μπλα; Μην κάνεις εμετό και μην υποτιμάς αυτό το πρώτο και βασικό ψέμα, που πρέπει να ειπωθεί πριν καν το πρώτο ραντεβού. Για την ακρίβεια, πάνω σ’ αυτό θα αρχίσει να χτίζεται η σχέση.
Είσαι ο πιο σημαντικός άντρας της ζωής μου
Το δεύτερο θεμελιώδες ψέμα-αξίωμα. Μπορεί να ξέρεις ότι σου κάνει γιατί κάνει καλό σεξ ή γιατί είναι καλό παιδί, αλλά δε βλέπεις μέλλον μαζί του πέρα από ένα ευχάριστο διάλειμμα μερικών μηνών (για να ξεκουραστείς κι εσύ μετά από διάφορους ανθυγιεινούς, που σου διέλυσαν το είναι τον τελευταίο καιρό). Μπορεί και να τον βλέπεις για ένα δυο one-night stands, δεν έχει σημασία. Αν θέλεις να τον κάνεις να αισθανθεί τέλεια, να ανέβει θεωρητικά και πρακτικά σε ύψη δυσθεώρητα και κατά συνέπεια να περάσεις κι εσύ καλά, μη μασάς, πες το. Και πίστεψέ το κιόλας, γιατί προφανώς τη στιγμή που λες αυτά τα λόγια είστε μόνοι και, εννοείται, είναι ο πιο σημαντικός άντρας στη ζωή σου – τουλάχιστον για μερικά λεπτά ή μισή ώρα. Όλοι οι άλλοι, οι προηγούμενοι, φυσικά και δεν ήταν οι πιο σημαντικοί άντρες της ζωής σου, γιατί αν ήταν, θα ήσουν μαζί τους τώρα. Αν, πάλι,  δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου κάποιον με τον οποίο ήσουν καψούρα και σε παράτησε ανελέητα, βάλ’ τον νοητά σε ένα διαστημόπλοιο και στείλ’ τον στο υπερπέραν, για να μη συνεχίζει να σου χαλάει τη διάθεση. Όσο για τους μελλοντικούς, τι σε νοιάζει; Δεν τους γνώρισες ακόμα, οπότε τι σκας; Oυσιαστικά, πάρ’ το απόφαση: O κάθε άντρας με τον οποίο είσαι μαζί είναι ο πιο σημαντικός της ζωής σου. Μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος.
Έχω πάει με τρεις, κι αυτούς λειψούς
Το κλασικό, αλλά αναγκαίο. Σαν το Μάρτη τη Σαρακοστή και τον κολιό τον Αύγουστο. Εδώ κι αν πέφτουν γέλια. Αλλά πρέπει να είσαι αποφασισμένη. Είπαμε, κανένας άντρας σήμερα δεν είναι τόσο βλάκας όσο θέλει να είναι. Και σ’ αυτή την περίπτωση ο άντρας θέλει και παραθέλει. Oπότε, γιατί να του το χαλάσεις; Και να χαλάσεις και τη δική σου ησυχία για όσο κρατήσει η σχέση σας; Τώρα αν το 3 σού φαίνεται πολύ γελοίο και απροκάλυπτα αφύσικο, κάν’ το το πολύ 5, αλλά ποτέ περισσότερο. Ποτέ και για κανένα λόγο. Και, φυσικά, μην αυτοσχεδιάσεις και πεις ότι οι πρώην ήταν 4. Αυτά τα πρώτα μονά νούμερα είναι επιστημονικά επιλεγμένα. Δείχνουν δυναμική, κίνηση. Κίνηση όμως που σε οδήγησε σ’ εκείνον. Αυτός μπορεί να είναι ο «4» ή ο «6», γιατί υποδηλώνει στάση, σταθερότητα, ισορροπία και τον κάνει να αισθάνεται σιγουριά. Αν όμως τον χρίσεις «5», μονίμως θα αισθάνεται ότι είναι περαστικός και ότι ψάχνεις τον κατάλληλο «6». Τέλος πάντων, να μη σε μπερδεύω με μαθηματικές θεωρίες, τήρησε τον κανόνα και άσε τις αλγεβρικές πράξεις σε άλλα, πιο μαθηματικά μυαλά.
Όμως, δε φτάνει ο μικρός αριθμός. Δεν μπορεί να τα είχες με τρεις αλλά σεξουαλικά Γκοτζίλες, γιατί πάλι του δημιουργείς άγχος (ή και απέχθεια). Πρέπει οι δικοί σου τρεις να ήταν απόλυτοι χαλβάδες, να μη σου πω ότι το έκαναν μία φορά το μήνα ή και το εξάμηνο. Ακόμη καλύτερα, περίγραψέ τους (προσοχή: μόνο αν σε ρωτήσει και πάντα βαριεστημένα – ποτέ από δική σου πρωτοβουλία, γιατί αλλιώς θα φανούν σημαντικοί) ως λίγο μετροσέξουαλ, που ξύριζαν τις μασχάλες και τις γάμπες τους και χρησιμοποιούσαν περισσότερες κρέμες νυκτός κι από τη μαμά σου. Έτσι, για έναν περίεργο λόγο, θα είναι σαν να τα είχες με (σχεδόν) κορίτσια, πράγμα που δε χαλάει κανέναν άντρα.
Ξέρω μόνο τη στάση του ιεραπόστολου
Δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποχαλινωθείς μαζί του σεξουαλικά, αλλά πάντα πρέπει να αφήνεις να φανεί έντονα (Σχολή Ελληνικού Θεάτρου, με παντομίμα και φωναχτές επεξηγήσεις για ηλίθιους) ότι μόνο μαζί του ανακάλυψες όλα αυτά τα θαυμαστά πράγματα και τη μαγεία του σεξ, πριν ζούσες στα ανέραστα σκοτάδια και ότι το έκανες σαν καταναγκαστικά έργα μόνο στην απόλυτα σεμνή και αποδεκτή κλασικά στάση: ανάσκελα. Καλύτερα άπειρη και ψιλοξενέρωτη, παρά αρπάχτρα. Γιατί, βέβαια, δε θέλεις να σε φαντάζεται στα τέσσερα με κάποιον τριχωτό μαμελούκο από πίσω και να βλέπει εφιάλτες, να ξενερώνει αφόρητα, να μουτρώνει και να προκαλεί καβγάδες για ψύλλου (που δεν ήταν βέβαια ψύλλος, αλλά ψηλός) πήδημα. Ακόμη χειρότερα, αν κάνεις το λάθος να παρασυρθείς και να το παίξεις προχωρημένη, θα σε φαντάζεται με τον ψηλό που λέγαμε από πίσω κι άλλον έναν μπροστά μπουκωμένη να βογκάς σαν τον οδοντωτό στο Δομοκό. Ξέρεις, οι άντρες σήμερα ποτέ δε θα πουν ούτε θα το παραδεχτούν, αλλά αρκεί μια τέτοια φαντασίωση από εκείνον για να πάρει η σχέση σας μια ραγδαία κάτω βόλτα και να βρεθείς στους πέντε δρόμους πριν καν καταλάβεις τι έγινε. Κι είναι χειρότερο, γιατί θα καταδικαστείς χωρίς καν τη δυνατότητα να απολογηθείς ή να δικαιολογηθείς – πολύ περισσότερο αν (λέμε) είσαι τελείως αθώα.
Δε μου αρέσει ούτε ο Ζακ ούτε ο Τζέικ
Βέβαια, δεν αρκεί να λες ότι είναι ο πιο σημαντικός, αλλά πρέπει να κάνεις και σημαντικές συγκρίσεις και, φυσικά, να κερδίζει εκείνος. Δε βλάπτει ποτέ αν σε προκαλέσει κι εσύ, τελείως ανυποψίαστα, βρεις τον κούκλο της παρέας (ψηλό, αρρενωπό, με μούρη μοντέλου και σώμα τίγκα στη γράμμωση) ξενέρωτο, βλάκα και καθόλου ενδιαφέροντα, γιατί άλλωστε εσένα «δε σε ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση, αλλά το σύνολο ενός άντρα». Επίσης, όχι μόνο δε χρειάζεται να βγάζεις επιφωνήματα θαυμασμού μέσα στην αίθουσα του κινηματογράφου μόλις εμφανίζεται στην οθόνη ο Τζέικ Τζίλενχαλ ή ο Ζακ Έφρον, αλλά και να δείχνεις απροκάλυπτα μετά το τέλος της ταινίας την απογοήτευσή σου γιατί «το Χόλιγουντ επιμένει σε τέτοια στερεότυπα». Ενώ (του λες) εσύ έχεις ένα δείγμα άντρα πολύ καλύτερο, πιο έξυπνο και σίγουρα πιο γοητευτικό. Θα μου πεις, πιάνει; Και βέβαια. Φυσικά, θα σου το παίξει ψευτοσεμνός και λίγο τσαντισμένος, και καλά «μη με περνάς για μαλάκα που τα τρώει αυτά», αλλά, πίστεψέ με, τα τρώει και τα καταπίνει αμάσητα. Και του αρέσουν κιόλας.
Το καλύτερο απ’ όλα: Λατρεύω τους δικούς σου και δε σιχαίνομαι τους φίλους σου.
Oπωσδήποτε δεν είναι το πρώτο ψέμα που θα πεις, αλλά είναι μέσα στα βασικά και, καθώς προχωράει η σχέση σας, θα γίνεται όλο και σημαντικότερο. Ποτέ καμία γυναίκα δεν κράτησε σχέση λέγοντας με ειλικρίνεια πόσο απεχθάνεται τη μαμά του, πόσο βλάκας είναι ο μπαμπάς του και πόσο οι φίλοι του της φαίνονται μια συμμορία από λυσσασμένους μπαμπουίνους. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί αν λάβει το λάθος μήνυμα, μπορεί όλους αυτούς να τους λουστείς σε καθημερινή βάση. Καλό είναι να τονίσεις ότι ναι μεν τους συμπαθείς όλους (μπλιαχ), αλλά και ότι εκτιμάς αφάνταστα τις στιγμές που είστε μόνοι σας «γιατί δε θέλεις να τον μοιράζεσαι με όλους τους άλλους αγαπημένους του».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.