θ

Translate

1.9.19

«Σαρωτική» πρεμιέρα για την Εθνική, 85-60 το Μαυροβούνιο (Βιντεο)

Η Εθνική Ελλάδας έδειξε τα... δόντια της από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του να "διαλύει" το Μαυροβούνιο με 85-60, προκαλώντας τον τρόμο στους αντιπάλους της. 

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άνοιξε το ροτέισιον με τη διαφορά να «ξεφεύγει» από νωρίς και είδε τις «παλιοσειρές» (Γιάννης Μπουρούσης 12π. - Γιώργος Πρίντεζης 16π.) να ξεκινούν το τουρνουά με όρεξη και αποτελεσματικότητα. Διψήφιος ακόμα και... σβηστός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (10π. σε 16'), τρομερή δουλειά και πάλι από τον Γιώργο Παπαγιάννη (15π., 9ρ.).

Η Εθνική Ελλάδας άρχισε το ματς με τη γνωστή 5άδα των Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Μπουρούση και «έκρυψε» από τα πρώτα λεπτά το καλάθι στους Μαυροβούνιους, ο οποίοι και πέτυχαν μόλις 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (17-9).
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος από την αρχή, αλλά η είσοδος του Σλούκα και του Πρίντεζη στη συνέχεια, βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας και τις επιθέσεις της ομάδας, με αποτέλεσμα να «εκτοξεύσει» τη διαφορά στο +26 και το 42-16 του ημιχρόνου. Στο διάστημα αυτό, ο Greak Freak είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και οι Μπουρούσης – Πρίντεζης από 12 πόντους έκαστος, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε ήδη φθάσει τις έξι ασίστ.

Ως εκ τούτου, το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε τυπική διαδικασία, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα, δίνοντας χρόνο και σε Θανάση Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκη, Μάντζαρη, Βασιλόπουλο και Παπαγιάννη, με τον τελευταίο μάλιστα να ολοκληρώνει το ματς με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η Εθνική Ελλάδας πήρε έτσι μία εμφατική πρώτη νίκη στο Μουντομπάσκετ με το τελικό 80-65, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.


Την Τρίτη το επόμενο ματς κόντρα στη Βραζιλία...

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 10 (4/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 τάπα σε 16'00''), Αντετοκούνμπο Θ. 8 (1), Μπουρούσης 12 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Καλάθης 5 (2/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 7 ασίστ), Λαρεντζάκης 7 (1), Μάντζαρης 2 (5 ασίστ), Παπαγιάννης 15 (7/8 δίποντα, 1/1 βολή, 9 ριμπάουντ, 2 τάπες), Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 4, Πρίντεζης 16 (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές), Σλούκας 4, Βασιλόπουλος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μίτροβιτς): Μπιέλιτσα 9 (1), Ντούμπλιεβιτς 5 (1/5 σουτ, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Ιβάνοβιτς 9 (1 τρίποντο, 3/10 σουτ, 5 ασίστ), Νίνταμ 5 (1/5 τρίποντα), Πόποβιτς Α., Πόποβιτς Π. 11 (1), Ράντοντσιτς, Ράντοβιτς 2, Σέχοβιτς Σουάντ 3 (1/4 τρίποντα), Σέχοβιτς Σεάντ 2, Τοντόροβιτς 2, Βούτσεβιτς 12 (6/14 σουτ).
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.