θ

Translate

5 Μαρτίου 2019

Ολυμπιακός - Άρης 76-67

Ο Ολυμπιακός για τρία δεκάλεπτα έπαιζε καλό μπάσκεταλλά έμπλεξε με την άμυνα ζώνης του Άρη (69-65, 37') τον οποίο νίκησε δύσκολα με 76-67.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 76-67 ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο παρουσίασε πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων και έκανε τα εύκολα…
δύσκολα.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-7 (2’), ωστόσο η εικόνα άλλαξε πολύ γρήγορα. Ο Ουέμπερ έτρεχε ιδανικά το παρκέ, μοίραζε μπάλα και με συνεχόμενους πόντους από Βεζένκοβ και Ουίλιαμς Γκος έτρεξαν σερί 13-0 (15-7, 6’).
Στην δεύτερη περίοδο και παρά τις αλλαγές του Μπλατ, ο ρυθμός δεν αλλοιώθηκε. Πρίντεζης, ΛεΝτέι, Τουπάν και Μάντζαρης σκόραραν για την πρώτη διψήφια διαφορά (33-21, 14’). Ο Άρης με τον Νταλό και τον Τζόουνς μείωσε σε 33-30 (26’). Η είσοδος του Ουέμπερ άλλαξε ξανά το ρυθμό και με ασίστ του Αμερικανού, οι συμπαίκτες του σκόραραν με ευκολία στον αιφνιδιασμό (46-34).
Στην τρίτη περίοδο κυριάρχησαν οι κακές επιθετικές επιλογές κι έτσι καμία ομάδα δεν είχε όφελος. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με μεγαλύτερη διαφορά ενώ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν απλά στους 9 πόντους (54-45, 16’). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου πάντως ο Ολυμπιακός χάρη στο… βάθος του πάγκου του κατάφερε να ξεφύγει με 65-49.
Η αντίδραση του Άρη τον έφερε σε απόσταση 10 πόντων (65-55, 32’) και η άμυνα ζώνης του Καστρίτη να κάνει τη ζωή δύσκολη των γηπεδούχων μείωσαν ακόμη περισσότερο (69-65, 37’). Ο Ολυμπιακός πελαγοδρομούσε στην επίθεση όμως το τρίποντο του Τουπάν του πρόσφερε σημαντική «ανάσα» και με την απαραίτητη ψυχραιμία έφτασε στη νίκη
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε μεγαλύτερο βάθος, σούταρε με 41% στα τρίποντα κι έδωσε 10 περισσότερες ασίστ (22-12)
ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπριάντε Ουέμπερ σε 30:49 είχε 8 πόντους (2/5δ., 4/4β.), 8 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 5 λάθη και 2 κλεψίματα.
ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο ΜακΓκι έμεινε στους 3 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη σε 17:12.
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άξελ Τουπάν ολοκλήρωσε με 17 πόντους  και 3 ριμπάουντ.
ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 69-65, ο Τουπάν βρήκε τρίποντο, ο Μπελ απάντησε με δίποντο και ακολούθησε ένα μικρό 4-0 των γηπεδούχων με το οποίο διασφάλισαν τη νίκη.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η άλεϊ ουπ συνεργασία στον αιφνιδιασμό με πάσα τον Ουέμπερ και το κάρφωμα του Παπανικολάου στο 18’.
ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα 18 λάθη και την αντίδρασή του στην άμυνα ζώνης. Ο Άρης τα 4/20 τρίποντα.
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 48-36, 65-49, 76-67
πηγη  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.