θ

Translate

7.12.18

Μήνυμα προς τον Α. Τσίπρα: Oι Έλληνες είναι ρωσόφιλοι & εμπιστεύονται τον Β. Πούτιν – Αποκαλυπτική έρευνα

Mήνυμα προς τον Α. Τσίπρα έστειλαν οι Έλληνες πολίτες, λίγες μόνο ώρες, 
πριν την συνάντηση που θα έχει με τον Β. Πούτιν. 
Μία από τις πλέον… ρωσόφιλες χώρες στον κόσμο φαίνεται πώς είναι η Ελλάδα, λαμβανομένων υπόψη των συμπερασμάτων  που προκύπτουν από έρευνα, με τίτλο:
«Image of Putin, Russia Suffers Internationally», που διεξήχθη από το Pew Research Center, με επικεφαλής τον Clark Letterman.

Η έρευνα μελέτησε τον αντίκτυπο που έχει η προσωπικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν στον τρόπο που τον αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του κόσμου διεθνώς, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ρωσία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται πως η Ρωσία δεν χαίρει θετικής άποψης, καθώς μόνο το ποσοστό του 34% του κόσμου εκφράζει ευνοϊκή άποψη για τη Ρωσία, ενώ περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού (26%) έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις στις παγκόσμιες υποθέσεις. Στην Ελλάδα, το ποσοστό «εμπιστοσύνης» στην ικανότητα του Πούτιν να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις ανέρχεται στο 45%, ενώ ένα ποσοστό 55% δεν έχει και σε τόσο μεγάλη… υπόληψη την κρίση του Ρώσου προέδρου σε ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.
pin2
Μόνο σε τέσσερις χώρες οι θετικές απόψεις για τη Ρωσία ξεπερνούν το 50%: στις Φιλιππίνες (63%), την Τυνησία (55%), τη Νότια Κορέα (53%), αλλά και την Ελλάδα (52%).
pin1
Για τους Έλληνες, επίσης, η Ρωσία προβάλλει ως αναδυόμενη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα, καθώς το 65% εκτιμά ότι ο ρόλος της σήμερα είναι πιο σημαντικός απ’ ό,τι πριν από δέκα χρόνια. Το 26% τον θεωρεί σημαντικό, ενώ το 7% εκτιμά ότι είναι λιγότερο σημαντικός, σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.
pin3
Screen_Shot_2017-08-21_at_12_11_27_png
Ακόμα, η επιρροή της Ρωσίας στα παγκόσμια δρώμενα φαίνεται πως αυξάνεται καθώς έξι στα δέκα άτομα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Τυνησία βλέπουν την επιρροή της Ρωσίας να αυξάνεται, ενώ περίπου το ήμισυ στη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφωνούν.
Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για σωστές αποφάσεις στις παγκόσμιες υποθέσεις είναι γενικά χαμηλή. Στις 25 χώρες που ερωτήθηκαν, μόνο το 26% έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν να κάνει το σωστό, έναντι 63% που δεν το κάνουν. Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με το 81% των Ρώσων που εκφράζουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πούτιν.
Ο Πούτιν δεν είναι ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης, του οποίου η διεθνής εικόνα δεν είναι ευνοϊκή. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνάλντ Τραμπ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Σι Ζινπίνγκ.
ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Β. ΠΟΥΤΙΝ
Ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που θα έχει τόσο με τον Ρώσο ομόλογο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ όσο και με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα αυτό, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΦΥΡΟΜ υπήρξε μια σημαντική συμφωνία που αφορά στην προοπτική της συνεργασίας και της ειρήνης στην περιοχή.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του προχώρησε στην συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η επίλυση των ζητημάτων που για χρόνια παραμένουν άλυτα καθώς ο ίδιος δεν είναι υπέρμαχος της λογικής της αδράνειας, αλλά αντίθετα είναι υπέρμαχος μιας τολμηρής, ενεργητικής, φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής. «Ως εκ τούτου», αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός, «θεωρώ ότι είναι ένα ιστορικό βήμα αυτή η συμφωνία που σε ότι αφορά την Ελλάδα».
Θα διευκρινίσει μάλιστα ότι σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση του η απόφαση για την συμφωνία των Πρεσπών καθόλου δεν έχει να κάνει με τις επιλογές των γειτόνων μας αν θα μπουν σε κάποιον διεθνή οργανισμό ή όχι. «Έχει να κάνει με την επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας σε ό,τι αφορά την ονομασία της γείτονος, και πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής θα αλλάξει και θα δώσει τη δυνατότητα σε δεκάδες χώρες σε όλον τον πλανήτη, -μεταξύ των οποίων και τη Ρωσία,- να πάψουν να την αναγνωρίζουν με το συνταγματικό σημερινό όνομα, δηλαδή με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά να βάλουν τον γεωγραφικό προσδιορισμό Βόρεια Μακεδονία» θα επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας.
«Γιατί η Μακεδονία για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της δικής μας αρχαιοελληνικής, πολιτισμικής κληρονομιάς και κουλτούρας, και άρα εδώ πρέπει να υπάρχει ένας σαφής και ειλικρινής διαχωρισμός. Άρα, για εμένα αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης στις συνομιλίες θα έχει αναμένεται να αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στο Κυπριακό αναφέροντας ότι «αναμένουμε να γίνει ένα σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά στον διάλογο με την Τουρκία, αλλά και τη σταθερή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, σε μία δίκαιη και βιώσιμη βάση. Και επίλυση του Κυπριακού, σε μία δίκαιη και βιώσιμη βάση, σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το νησί θα πρέπει να επανενωθεί, σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν στο νησί κατοχικά στρατεύματα, ούτε αναχρονιστικά μοντέλα εγγυήσεων τρίτων χωρών».
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ακόμα ότι «στο ζήτημα αυτό η Ρωσία κρατά διαχρονικά μία πολύ θετική στάση, έναν θετικό ρόλο. Αλλά, βεβαίως, κρίσιμο ζήτημα για την εξωτερική μας πολιτική είναι και η συνεργασία, ο διάλογος για τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, για τη διασφάλιση των ενεργειακών πηγών, αλλά και την ασφαλή μεταφορά των ενεργειακών πηγών από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη».
Σύμφωνα ακόμα με την Ρωσική κυβέρνηση οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές στο ρωσο-ελληνικό εμπόριο και στην οικονομική συνεργασία, την εφαρμογή κοινών σχεδίων στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στις υποδομές μεταφορών, στην τεχνολογία, στη γεωργία και σε άλλους τομείς.
Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας – προφανώς θα βρεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών και πιο συγκεκριμένα το θέμα του αγωγού TurkStream. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί η προοπτική ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα και οι δυνατότητες αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία.
Ακόμα θα συζητηθεί το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα στον τομέα της ακίνητης περιουσίας καθώς η Ελλάδα στα πλαίσια της προώθησης του προγράμματος Golden Visa παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης πενταετούς βίζας για τον επενδυτή και τα μέλη της οικογένειάς του για επενδύσεις ύψους άνω των 250.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στις εξαγωγές, το 2017 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 8,8% σε σύγκριση με το 2016, ανερχόμενη στα 234 εκατ. ευρώ ενώ η αξία των εισαγωγών από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 21,4%, ανερχόμενη στα 3,42 δισ. ευρώ.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Μόσχα έχει ως εξής:
9:30 Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου
10:30-11:30 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Dmitry Medvedev στην πρωθυπουργική κατοικία
12:00-12:30 Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Vladimir Putin στο Κρεμλίνο
12:30- 13:45 Γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Vladimir Putin
13:45-14:00 Υπογραφή διμερών συμφωνιών
14:00-14:30 Κοινή συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου προέδρου
πηγη pentapostagma.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.