α

Translate


23.11.18

Έρευνα του 1862 δείχνει το πώς ξεχωρίζει το ψεύτικο χαμόγελο

Πώς μπορεί να ξεχωρίσει κανείς ένα ψεύτικο χαμόγελο από ένα αληθινό; Γιατί είναι τόσο δύσκολο; Το 1862 ένας Γάλλος νευρολόγος, ο Guillaume Duchenne δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνάς του για τον εντοπισμό του ψεύτικου χαμόγελου. Η διαφορά του ψεύτικου από ένα αληθινό χαμόγελο είναι ότι
χρησιμοποιούνται διαφορετικοί μύες του προσώπου.
Συγκεκριμένα για να χαμογελάσει ένας άνθρωπος πρέπει να χρησιμοποιήσει τους μύες γύρω από το στόμα του, όμως σε κάθε χαμόγελο εκτός από αυτούς τους βασικούς μύες συμμετέχουν και άλλοι μύες του προσώπου, όπως αυτοί γύρω από τα μάτια. Για ένα αυθεντικό χαμόγελο η χρήση των μυών αυτών γύρω από τα μάτια είναι απαραίτητη:
xamogelo_2.JPG
Αντίθετα σε ένα ψεύτικο χαμόγελο οι μύες γύρω από τα μάτια δεν χρησιμοποιούνται. Χρησιμοποιούνται οι μύες γύρω από τα μάγουλα όμως όχι αυτοί των ματιών.
xamogelo_1.JPG.
πηγη  pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.