θ

Translate

31 Αυγούστου 2018

Στους πιστωτές το 55% των μετοχών της Turk Telekom

Σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας αντιμετωπίζει η Turk Telekom, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών  στην Τουρκία, σε ένα ακόμη δείγμα της οξύτατης συναλλαγματικής κρίσης που καλείται να αντιμετωπίσει η Άγκυρα.
Η τουρκική εταιρεία υποχρεώθηκε να δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής των δανείων της,
με αποτέλεσμα των 55% των μετοχών της να περάσουν στον έλεγχο των πιστωτών της.
Το πρόβλημα αφορούσε σε δανειακή σύμβαση, ύψους 4,75 δισ. δολαρίων, την οποία η εταιρεία καλούταν να αποπληρώσει σε δολάρια και όχι σε τουρκικές λίρες.
Με βάση, ωστόσο, τη συναλλαγματική κρίση και την πτώση της αξίας του τουρκικού νομίσματος, η εταιρεία βρέθηκε ενώπιον σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας, τα οποία οδήγησαν σε αδυναμία αποπληρωμής.
πηγη naftemporiki.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.