θ

Translate

5 Ιουλίου 2018

Κοτζιάς-Τσίπρας «τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν» μετά τον «Μακεδονικό στρατό» του Ζάεφ - Γελάνε όλοι με την Ελλάδα

Αποδέκτης σκωπτικών σχολίων από διπλωμάτες μεγάλων πρεσβειών στην Αθήνα έγινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ύστερα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ περί «Μακεδονικού Στρατού»!
Μάλιστα ένας εξ αυτών (μη χώρας του ΝΑΤΟ) τόνισε χαρακτηριστικά:  «Αφού  η Ελλάδα υπέγραψε ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων  εφεξής θα λέγονται “Μακεδόνες”  άρα επόμενο είναι και ο Στρατός τους να λέγεται
“Μακεδονικός”»!
Νωρίτερα ο  πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε δημόσια τοποθέτησή του κατά την ορκωμοσία στρατιωτών, έκανε λόγο για έναν «Μακεδονικό στρατό», ο οποίος θα αποτελεί μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Πλήρως αιφνιδιασμένο το υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε για τον  επικεφαλής της κυβέρνησης των Σκοπίων, ότι « δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Και αυτό διότι, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες, θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας -δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, "Στρατός της Βόρειας Μακεδονίας"».
Με άλλα λόγια το ΥΠΕΞ δεν διαμαρτυρήθηκε καν για τον «Μακεδονικό Στρατό» του Ζάεφ, καθώς αυτό θέτει  αλυτρωτισμό και υποσκάπτει το κλίμα καλής γειτονίας, αλλά περιορίστηκε να πει ότι μετά την συμφωνία τον ονομάζει «Βορειομακεδονικό Στρατό»!
Φυσικά η «Αντίδραση αυτή του ΥΠΕΞ πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα. Ως «Μακεδονικό» θα παρουσιάζει το στρατό του ο Ζάεφ, και μετά την όποια οριστικοποίηση της συμφωνίας και εντός των Σκοπίων και στο ΝΑΤΟ…
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.