θ

Translate

6 Ιουλίου 2018

“Allez les bleus“

Οι προβλέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού και οι ποδοσφαιρικές του προτιμήσεις δεν έπιασαν τόπο, καθώς η Γαλλία μετά την Αργεντινή απέκλεισε και την Ουρουγουάη. Με ένα γκολ από στημένη φάση (40’ Βαράν) και ένα σουτ που λύγισε τα χέρια του Μουσλέρα (61’ Γκρειζμάν) οι «bleus» επικράτησαν 2-0 της Ουρουγουάης στο Νίζνι Νόβγκοροντ και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Στους «4» οι Γάλλοι θα αναμετρηθούν με το νικητή του αγώνα Βραζιλία-Βέλγιο στις 7 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη με φόντο τον μεγάλο τελικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη στις 4 Ιουλίου: «Αν ήθελα να κάνω μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη, θα έλεγα Ουρουγουάη», ενώ είχε συμπληρώσει: «Και η Αγγλία είναι πολύ δυνατή!»… Κάποιος να ειδοποιήσει τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ!
Ο αγώνας
Η Ουρουγουάη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε δύο φάσεις για να σκοράρει και να αιφνιδιάσει την Γαλλία. Στο 14’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τορέιρα, ο Γοδίν έκανε την κεφαλιά με τον Μπετανκούρ να προσπαθεί να μπει στην πορεία της μπάλας και τον Γιορίς να βγαίνει και να απομακρύνει. Οι Γάλλοι απάντησαν με τον Ζιρού να βρίσκει στην περιοχή τον Εμπαπέ, ωστόσο ο 19χρονος δεν βρήκε στόχο.
Το πρώτο ημίχρονο κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση, όμως η Γαλλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκριεζμάν στο 40’ εκτέλεσε το φάουλ, και ο Βαράν με κεφαλιά νίκησε την άμυνα της Ουρουγουάης και τον Μουσλέρα και άνοιξε το σκορ.
Η Ουρουγουάη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως ο Γιορίς έδειξε τα αντανακλαστικά του και κράτησε την εστία των «μπλε» ανέπαφη. Στο 44’ ο Κάσερες έκανε την κεφαλιά, με τον Γιορίς να πέφτει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες επέμβασεις της διοργάνωσης. Ο Γοδίν πήρε το… ριμπάουντ ωστόσο η προσπάθεια του από κοντά κατέληξε άουτ.
Ο Μουσλέρα στο 47’… κόλλησε και ο Γκριεζμάν δημιούργησε φάση για τους Γάλλους, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Στο 61’ όμως βγήκε νικητής! Με σουτ από μακριά νίκησε τον Μουσλέρα, ο οποίος δεν έβαλε σωστά τα χέρα του και είδε τη μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στην εστία του.
Τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε τυπική διαδικασία, με το τελικό σφύριγμα του Αργεντινού διαιτητή να δίνει την πρόκριση στη Γαλλία!
Γκολ: 40' Βαράν, 61' Γκριεζμάν
Ουρουγουάη - Γαλλία 0-1 (40΄Βαράν)
Ουρουγουάη - Γαλλία 0-2 (61' Γκριεζμάν)
Κίτρινες κάρτες: Μπετανκούρ, Ροντρίγκες - Ερναντέζ, Εμπαπέ
Κόκκινες κάρτες:
-
Ουρουγουάη (Ταμπάρες):
Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ, Νάντες (73' Ουρετανίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπετανκούρ (59' Ροντρίγκες), Λ. Σουάρες, Στουάνι (59' Γκόμες).
Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (80' Ενζονζί), Γκριεζμάν (90'+2' Φεκίρ), Εμπαπέ (88' Ντεμπελέ), Ζιρού.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.