α

==► ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ Σ'ΑΓΑΠΗΣΑ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ)   ==► Ειπαμε ΟΧΙ  ==► Στρατή Τσίρκα ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΟ  ==► ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Ντόρα Μπακογιάννη: Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο… «ανήκει στο παρελθόν»! ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΝΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.....!!!!!  ==► ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Κανένα ψήφισμα του ΟΗΕ δεν ονομάζει την ΤΟΥΡΚΙΑ ως τον εισβολέα!! Μήπως στην Κύπρο εισέβαλαν εξωγήινοι;  ==► ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Πως ο Μητσοτάκης "παρέδωσε" το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια  ==► Αλέξανδρος ο Μέγας 356 π.Χ. – 323 π.Χ.  ==► «΄Εστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»  ==► Μέγας Αλέξανδρος: Πώς ήταν η όψη και η σωματική του διάπλαση;  ==► Οι Φιλοσοφικές αντιλήψεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου   ==► Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος  ==► Παντού νεκροί – Το Λιμενικό εντόπισε σορό άνδρα ανοιχτά της Κορώνης: Πιθανόν να ανήκει σε ψαρά που είχε εξαφανιστεί εδώ και 15 μέρες  ==► Φτηνός Ανευ Αξίας......  ==► Αλίκη Βουγιουκλάκη 1934 – 1996  ==► Ο αγνοούμενος Ελληνας «ράμπο» που πολέμησε στην Κύπρο το 1974- Λοχαγός Νίκος Κατούντας  ==► Το τελευταίο γράμμα του Ελδυκάριου Γιώργου Ζερβομανώλη που έπεσε στην τουρκική εισβολή  ==► Κύπρος: Πεσόντες και αγνοούμενοι αντιστεκόμενοι στην Τουρκική εισβολή του 1974  ==► Η απόρρητη ενημέρωση του Αμερικανού προέδρου για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο – Όλοι γνώριζαν, κάνεις δεν απέτρεψε την καταστροφή  ==► ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ   ==► ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ :Η ενοχή του Κίσσινγκερ και της Αμερικανικής διπλοματίας για την Κυπριακή τραγωδία του 1974 μέσα από απόρρητα αρχεία   ==► Χαρίλαος Φλωράκης Ραχούλα Καρδίτσας, 20 Ιουλίου 1914 – Αθήνα, 22 Μαΐου 2005)  ==► ΑΝΑΦΗ (ΚΥΚΛΑΔΕΣ) φωτο.  ==► Η πρώτη προσεδάφιση ανθρώπου στη Σελήνη  ==► Κρήτη: Το φαινόμενο που δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε οι επιστήμονες! (εικόνα, βίντεο)  ==► Γιατί οι εκκλησίες του Προφήτη Ηλία βρίσκονται πάντα στο πιο ψηλό σημείο;    By The best widgets

Translate

08:53:16 PM

20/07/2025

25.6.18

Κατάντια Ν.Κοτζιά: Εκλιπαρεί την ΕΕ «να δεχθεί ως μέλη την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία»

Η Ελλάδα πρωτοστατεί ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις χωρών μελών της ΕΕ για να αποδεχθούν την ένταξη Βόρειας Μακεδονίας (έτσι αποκαλεί παντού πλέον τα Σκόπια ο Ν.Κοτζιάς και ας μην έχει κυρωθεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή» και Αλβανίας.
Έτσι η Αθήνα ελέω ΥΕΠΞ εμφανίζεται ως
ο πιο φανατικός σύμμαχος για να ενταχθούν δύο χώρες στην ΕΕ, οι οποίες δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην ελληνική εξωτερική πολιτική αλλά και στην ελληνική κυριαρχία αυτή καθεαυτή.
Οι Σκοπιανοί με την «βούλα» της ελληνικής κυβέρνησης πλέον διεκδικούν και την «Νότια Μακεδονία» και οι Αλβανοί ουδέποτε έκρυψαν ότι διεκδικούν την Ήπειρο (που παρεμπιπτόντως είναι και αυτή Νότια καθώς υπάρχει και η Βόρεια εντός αλβανικού εδάφους)
«Έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με αυτές τις χώρες (πΓΔΜ και Αλβανία) -εμείς πρώτοι τα θέσαμε- αλλά αυτά μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ενταχθούν σε μια διαδικασία monitoring και screening» απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στην EURACTIV ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο για το θέμα της διεύρυνσης των δυτικών Βαλκανίων.
«Θεωρώ ότι υπάρχουν κράτη σημαντικά που έχουν μια διαφορά: το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ευρώπη με διεύρυνση, ή εμβάθυνση. Επίσης, για την πορεία προς τις ευρωεκλογές, αν θα δώσουμε αφορμές και θα διευκολύνουμε τον λαϊκισμό, ή όχι. Κατά τη γνώμη μας- από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα- φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει την υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε» είπε ο υπουργός.
«Λέω στους συναδέλφους μου ότι μπορούν να είναι όσο πιο αυστηροί θέλουν. Αλλά δεν πρέπει να κόψουμε αυτή την προοπτική. Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης, εάν ξεκινήσει η διαδικασία για μια από τις δύο χώρες και μείνει πχ η Αλβανία εκτός, θα δημιουργηθεί κατάσταση αστάθειας στην περιοχή. Εάν κάποιοι είχαν προβλήματα, καλό θα ήταν να μη φθάσουμε στην έκθεση της Επιτροπής και στην πρόταση να εξετάσουμε το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης. Τώρα φθάσαμε και πρέπει να το κάνουμε. Η Ευρώπη πρέπει να κρατάει τον λόγο της» ανέφερε.
Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι «η Γερμανία πρέπει να ανταποκριθεί περισσότερο στις προτάσεις Μακρόν ή να τις απαντήσει τουλάχιστον αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης. Η κ. Μέρκελ έδωσε μια απάντηση, αλλά υποθέτω χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις. Και η γαλλική πλευρά θα πρέπει να συναινέσει να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις λαμβάνοντας υπόψη και μια πιο θετική διάθεση που θα δείξει το Βερολίνο. Δεν έχουμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε ή να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα ηττημένων και κερδισμένων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα».
Ερωτηθείς ειδικότερα για τις χώρες που εξέφρασαν ενστάσεις ο Ν. Κοτζιάς είπε ότι ξεκίνησαν με τη Δανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία.
«Υπήρξαν ορισμένες αντιφάσεις στη γερμανική πολιτική. Στη Γερμανία υπάρχει μια σύγκρουση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και αυτό κάνει την κ. Μέρκελ αρκετά επιφυλακτική σε μέτρα που θα ενσωματώνουν τρίτους ή στον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το Μεταναστευτικό. Εγώ το καταλαβαίνω. Οι Γάλλοι δεν είναι ευχαριστημένοι από το πώς προχωρά η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Και οι Ολλανδοί έχουν εκφράσει διαφωνίες, αλλά νομίζω θα είναι πιο εύκολο να τις ξεπεράσουν. Συνεπώς, το θέμα είναι να συνεννοηθεί η Γαλλία με τη Γερμανία και να μην οδηγήσουμε σε αποσταθεροποίηση τα Βαλκάνια».
Σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε την άποψη ότι «ο συσχετισμός των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ και αυτών που έχουν αμφιβολίες είναι διαφορετικός».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη θετική στάση των κρατών μελών της ΕΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «ήταν το καλύτερο νέο της Ευρώπης εδώ και μια 5ετία. Σε μια εποχή που είχαμε κρίση της ευρωζώνης, κρίση ταυτότητας, εμβάθυνσης ή διεύρυνσης, το brexit, έχουμε και το Μεταναστευτικό, σε αυτήν την εποχή λύθηκε ένα πρόβλημα που αφορούσε και στην ΕΕ. Αναγνωρίστηκε η δυνατότητα της διπλωματίας να λύνει προβλήματα και να μην κοιτάει η Ευρώπη προς τα πίσω». Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε, δε, τη βαθιά του πεποίθηση: «Μαζί με τις άλλες βαλκανικές χώρες αποτελούμε το καλύτερο συγκρότημα κρατών για να αναπτυχθούμε μαζί και να βγούμε με αισιοδοξία στο μέλλον».
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.