θ

Translate

26 Ιουνίου 2018

Απίστευτο θρίλερ! Η Ισπανία στις καθυστερήσεις πήρε την πρώτη θέση από την Πορτογαλία, που γλίτωσε το κάζο από το Ιράν

Τρομερή βραδιά στην αυλαία του β' ομίλου - Η Ισπανία στο 90'+1' ισοφάρισε το, αδιάφορο, Μαρόκο και το Ιράν στο 90'+3' ισοφάρισε την Πορτογαλία, με τους Ιρανούς να χάνουν απίστευτη ευκαιρία στο 90'+4', για να πετύχουν μια επική ανατροπή αποκλείοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης
- Στους «16» η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία και η Ισπανία την Ρωσία
Τι βραδιά κι αυτή!  Μέχρι το 89' η Πορτογαλία κέρδιζε με 1-0 το Ιράν και το Μαρόκο με 2-1 την Ισπανία, αλλά δύο γκολ που ήρθαν μέσω VAR άλλαξαν τα πάντα... Αρχικά, η Ισπανία ισοφάρισε σε 2-2 και εξασφάλισε τη 2η θέση (κινδύνευε να μείνει έξω, αν δεχόταν άλλο γκολ κι αν ισοφάριζε το Ιράν), όμως τελικά βρέθηκε πρώτη, αφού στο 90'+3' δόθηκε πέναλτι στο Ιράν (μέσω VAR) και ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε σε 1-1.
Οι Ιρανοί ήθελαν ένα ακόμη γκολ για να αφήσουν έξω τους Πορτογάλους και στο 90'+4' ο Γκόντος είχε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, στέλνοντας όμως τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων..
Ιράν-Πορτογαλία 1-1
Η Πορτογαλία βρέθηκε ενώπιον ακόμη και αποκλεισμού, αλλά τελικά ο βαθμός της ισοπαλίας (1-1) αποδείχθηκε «χρυσός», με τους Ίβηρες να παίρνουν την πρόκριση στους «16» ως δεύτεροι του Β' ομίλου, που τους στέλνει πάνω στην Ουρουγουάη (1η Α' ομίλου).
Στην αναμέτρηση της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στο Σάρανσκ, ο Κουαρέσμα άνοιξε για την Πορτογαλία το σκορ στο 45΄ και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο (34χρ, 272 ημερών), παίρνοντας το... χρίσμα από τον Γιάχια Γκολμοχαμαντί, όταν είχε σκοράρει για το Ιράν απέναντι στο Μεξικό το 2006 (35χρ,, 84 ημερών).
Ωστόσο, ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ο Ταρεμί αστόχησε στο επόμενο λεπτό για το γκολ που θα έστελνε το Ιράν στους «16».
Να σημειωθεί ότι στο 53΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αστοχήσει σε πέναλτι για την Πορτογαλία.
.
 Ισπανία-Μαρόκο 2-2
Την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας σφράγισε και τυπικά στο Καλίνινγκραντ η Ισπανία, που αναδείχθηκε ισόπαλη με το Μαρόκο 2-2 (19΄ Ίσκο, 90΄+1 Άσπας - 14΄ Μπουταΐμπ, 81΄ Εν-Νεσιρί).
Οι Ίβηρες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, καθώς την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ισοφάριζε τους Πορτογάλους με πέναλτι (1-1) και στην ισοβαθμία οι «φούριας ρόχας» υπερτερούσαν της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.
Με τραγική άμυνα και προβλήματα στην τελική πάσα, οι «φούριας ρόχας» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά το VAR στο 90' τους έδωσε την ισοπαλία με το τέλειο τακουνάκι του Ιάγο Άσπας.
Έτσι, στους «16» θα αντιμετωπίσουν τη διοργανώτρια Ρωσία, που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 1ο όμιλο. Αντίθετα, το συγκρότημα του Ερβέ Ρενάρ, που απόψε σημείωσε τα πρώτα τέρματά του στη διοργάνωση, έδειξε πως θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.