θ

Translate

7 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ- Εριξαν χημικά στους Τούρκους οι Κούρδοι; Γέμισαν νοσοκομεία και εντατικές – Hχούν Κουρδικά ουρλιαχτά χαράς – Στέλνουν συλλογή από γκαζοτενεκέδες στον Ερντογάν

«Η συνήθεια που έγινε λατρεία».  Οι Κούρδοι και τα γυναικόπαιδα ανατινάζουν το ένα μετά το άλλο τουρκικά άρματα μάχης και ουρλιάζουν από χαρά. Κατέλαβαν τεθωρακισμένα στο χωριό Sheikh Khoruz, κατέστρεψαν άρματα μάχης και οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως τους επιτέθηκαν με χημικά αέρια χλωρίνης γεμίζοντας νοσοκομεία και εντατικές! 
«Με το πυροβολικό τους μας έριχναν συνέχεια χημικά» υποστηρίζουν.
«Αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε»
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται χημική επίθεση και δημοσιεύουν φωτογραφίες αλλά μόνο αυτοί διαθέτουν χημικά…
Μεγάλες απώλειες μεταξύ των τουρκικών στρατευμάτων που επιτίθενται στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταδίδει και το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.
Δέκα Τούρκοι στρατιώτες και ισλαμιστές μισθοφόροι σκοτώθηκαν ύστερα από μάχη με τους Κούρδους στο χωριό Αλακίνα στην περιοχή της Σέρα.

35 Τούρκοι στρατιώτες και ισλαμιστές μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε μάχη στο χωριό Ντικμετάς.
Εννέα Τούρκοι στρατιώτες και ισλαμιστές μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε ενέδρα Κούρδων στο χωριό Σεντίγιε στην περιοχή Ράκο.
Πέντε Τούρκοι στρατιώτες και ισλαμιστές μισθοφόροι σκοτώθηκαν στον λόφο Κεστέλ.

Ένα τεθωρακισμένο καταστράφηκε στην περιοχή Μπιλμπιλέ.
Μόνο χτες καταστράφηκαν 3 τουρκικά άρματα μάχης.
Πρόκειται σίγουρα για ένα άρμα Μ-60 του τουρκικού στρατού στην περιοχή του χωριού Μπουλμπούλ
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, το άρμα χτυπήθηκε από αντιαρματικό πύραυλο τύπου FAGOT.
Στις απώλειες που μεταδίδουν οι κουρδικές πηγές δεν γίνεται διαχωρισμός πόσοι από τους νεκρούς είναι Τούρκοι στρατιώτες και πόσοι μισθοφόροι.
Η τουρκική πλευρά δεν επιβεβαιώνει αυτές τις απώλειες.
Οι Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν χτες ότι σε ειδικές επιχειρήσεις και ενέδρες σκοτώθηκαν 18 Τούρκοι στρατιώτες και κατέστρεψαν δύο στρατιωτικά οχήματα.
Σύμφωνα με τον YPG καταστράφηκαν δύο ΤΟΜΑ με βαρύ οπλισμό εγκατεστημένα κοντά στο χωριό της Σαγκήλα στην περιοχή Rayo. Εκεί ισχυρίζονται ότι 15 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση.
Στη δεύτερη επίθεση στο χωριό Kilil σκοτώθηκαν τρεις ακόμη Τούρκοι στρατιώτες, οπότε ο συνολικός αριθμός των ανθρώπινων απωλειών για τον τουρκικό στρατό έφτασε τους 18, τον μεγαλύτερο από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης « κλάδος ελαίας».
Την ίδια ακριβώς στιγμή αποκαλύπτεται ότι η πολυδιαφημισμένη τουρκική επίθεση έχει επιτύχει έως τώρα πολύ πενιχρά αποτελέσματα.
Οι συγκρούσεις εκτείνονται από τα βόρειο-ανατολικά της Afrin, ξεκινώντας από την περιοχή των υψωμάτων Jabal και Qastal Jendo, και  διέρχονται έως τα βόρειο-δυτικά της Afrin, αλλά και τις περιοχές  Raja , Sheikh Hadid και Jendires, φτάνοντας το νότια σύνορα της Afrin μέχρι  τις περιοχές που ελέγχονται από τις φατρίες που πρόσκεινται στον Άσαντ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι Τούρκοι κατέχουν το 3% της συνολικής έκτασης των χωριών της περιοχής της Afrin που διαθέτει  350 χωριά και ο «έλεγχος» αυτός ήρθε μέσα σε 11 ημέρες, ως αποτέλεσμα του εντατικού και σφοδρού βομβαρδισμού.
Οι κάτοικοι της περιοχής Afrin και άλλες εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένων ανθρώπων που βρίσκονται  κατά τους τελευταίους μήνες στην περιοχή  υποφέρουν από προμήθειες, φάρμακα και τρόφιμα.
Έτσι η ονομασία «τουρκικό βιετνάμ» πιστοποιείται καθημερινά από την λυσσώδη αντίσταση των Κούρδων και σε λίγο και των  δυνάμεων του άκρως εμπειροπόλεμου συριακού στρατού που θα γεμίσει απώλειες τον τουρκικό στρατό . 
Δείτε Βίντεο από τις κουρδικές επιθέσεις.
.


















pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.