θ

Translate

9.2.18

ΕΚΤΑΚΤΟ! F-35 τέλος για την Τουρκία; Εντονες πιέσεις από το Ελληνικό και Αρμενικό Λόμπυ – Το σκέφτεται η Αμερικανική Γερουσία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Ελληνικό και αρμενικό λόμπυ στις ΗΠΑ πιέζουν με όλες τους δυνάμεις για να ακυρωθεί η παραλαβή των τουρκικών υπερμαχητικών F-35 στην τουρκική πολεμική αεροπορία , λόγω του  καθεστώτος  Ερντογάν.
Έλληνες και  Αρμένιοι στις ΗΠΑ , σε αγαστή συνεργασία ανέλαβαν να βοηθήσουν σημαντικά τις χώρες τους από την νέα οθωμανική
αυτοκρατορία που στήνεται ξανά μετά από 100 χρόνια.
Το ελληνοαμερικανικό συμβούλιο της οργάνωσης (HALC) και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή  Αμερικής (ANCA) έχουν ξεκινήσει μια τρομερή  εκστρατεία για να πείσουν τους Αμερικανούς Γερουσιαστές να μπλοκάρουν την προγραμματισμένη για το 2018 παράδοση μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στην τουρκική αεροπορία , λόγω του προκλητικού ,  και αντιαμερικανικού   καθεστώτος του Ερντογάν.
.
Αυτή η κοινή Ελληνο-Αρμενική αμερικανική πρωτοβουλία είναι η πιο  πρόσφατη σε μια σειρά από εκστρατείες προώθησης από Έλληνες και Αρμένιους (ANCA-HALC), με την οποίες  προειδοποιούνται οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ για τους σοβαρότατους κινδύνους που ενέχει  η παροχή στον Ερντογάν προηγμένων οπλικών συστημάτων,   που μπορεί να στραφούν εναντίον των συμμάχων, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αρμενία  και, ενδεχομένως, ακόμη και κατά των ΗΠΑ .
Η εκστρατεία εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα η Τουρκία να διαρρεύσει εξαιρετικά διαβαθμισμένη τεχνολογία των αεροσκαφών F-35 στους αντιπάλους των ΗΠΑ , συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και της Ρωσίας, αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα  .
Πέρυσι, το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής David Cicilline (D-RI) πρότεινε την τροποποίηση της έγκρισης  νομοσχεδίου και τον αποκλεισμό παράδοσης F-35 στην Τουρκία, όταν ο Ρετζέπ Ερντογάν διέταξε τους σωματοφύλακες του να επιτεθούν  εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον.
Τα αεροσκάφη F-35 είναι αεροσκάφη πέμπτης γενιάς,  σχεδιασμένα με σύγχρονη τεχνολογία για να εκτελούν μια ευρεία σειρά αποστολών επίγειων  επιθέσεων και αεροπορικής υπεροχής.
Η Άγκυρα έδωσε τις πρώτες παραγγελίες για αυτά τα αεριωθούμενα αεροπλάνα το 2014, επιδιώκοντας, μεταξύ 2018 και 2022, να παραλάβει  100  μαχητικά .
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου, η Τουρκία επιδιώκει να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στόλο των αεροσκαφών F-16 με τα νεοαποκτηθέντα F-35.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.