θ


Translate

1 Φεβρουαρίου 2018

Στρατιωτικός σύμβουλος Ερντογάν: «Έχουμε νικήσει τις ΗΠΑ 5 φορές από το 2015» – Μυστικός πόλεμος και χοντρό παιχνίδι από Πούτιν-Ερντογάν

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΗΣ Μ.ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΟΓΩ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ
‘Μάχη» δίνει ο Ερντογάν με την βοήθεια του Πούτιν για να αποτρέψει την περικύκλωση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα ενώ η κόντρα με τις ΗΠΑ «φουντώνει» καθημερινά.

Ο «σκοτεινός» Ταξίαρχος επικεφαλής  μισθοφορικού τουρκικού σώματος «ξεφτιλίζει» ολόκληρη υπερδύναμη βγαίνοντας  δημόσια και δηλώνοντας ότι «η Τουρκία έχει νικήσει τις ΗΠΑ 5 φορές από το 2015».  
Ο ιδρυτής της περιβόητης τουρκικής μισθοφορικής οργάνωσης SADAT , ενός μισθοφορικού στρατού που στην ουσία φυλάει τον Ερντογάν και διαπράττει μύρια άλλα , Ταξίαρχος  ε.α. Adnan Tanrıverdi, έκανε μια δήλωση  «βόμβα» η οποία θα συζητηθεί πάρα πολύ.
Ο  Adnan Tanrıverdi, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει νικήσει τις ΗΠΑ πέντε φορές από το 2015, μιλώντας ο ίδιος στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα  Yeni Şafak.

Ο  Tanriverdi ανέφερε τις τουρκικές νίκες εναντίον των ΗΠΑ από την εγκαθίδρυση της κυβέρνησης ΑΚΡ τον Νοέμβριο του 2015 και τις εκλογές, την καταστολή του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στις ανατολικές τουρκικές πόλεις, την  καταστολή της προσπάθειας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, της  τουρκικής επιχείρησης στο Jarablus και στα περίχωρα της στη βόρεια Συρία το 2016, καθώς  και στην συνεχιζόμενη παρουσία τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ».

Υποστηρίζοντας ότι η αποφασιστικότητα  της Τουρκίας οδήγησε σε μια αλλαγή της κυβέρνησης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Tanrıverdi συνέχισε :
«Οι ΗΠΑ έχοντας δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις διαπράττουν  έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ΗΠΑ εάν συνεχίσουν έτσι».
Ο Τούρκος « σκοτεινός Ταξίαρχος» όπως τον αποκαλούν  είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τελικά τα στρατεύματά τους (θέλουν δεν θέλουν)  από τη συριακή πόλη της Ιεράπολης η οποία όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Ερντογάν, είναι το επόμενο βήμα της τουρκικής επιχείρησης στην περιοχή Afrin της Συρίας.
Το ακόμα πιο συγκλονιστικό όμως είναι το σχέδιο το οποίο είναι στα σκαριά και αφορά πιθανή αποχώρηση της Τουρκίας από την συμμαχία μαζί με τον διαμοιρασμό της Μαύρης Θάλασσας με την Ρωσία λόγω των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων .
Πρόσφατα, σύμφωνα με έγκυρες ρωσικές πηγές των ΜΜΕ , η τουρκική πλευρά προωθεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο Ρωσία και  Τουρκία θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το τι συμβαίνει στη Μαύρη Θάλασσα, ως  κληρονόμοι δύο μεγάλων αυτοκρατοριών.
Μέχρι σήμερα, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να μεταφέρει πολεμικά πλοία με πυραύλους cruise στη Μαύρη Θάλασσα δημιουργώντας μια νατοϊκή  ναυτική ομάδα πλοίων από τη Γερμανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ρωσία ως απάντηση αύξησε κατακόρυφα της στρατιωτική της  ναυτική παρουσία  και ενίσχυσε το στρατιωτικό δυναμικό της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην Κριμαία με νέα πυραυλικά συστήματα S-400 κά  οπλικά συστήματα .
Η Τουρκία είτε ως μέλος του ΝΑΤΟ, είτε όχι , δεν επιθυμεί την αύξηση της  ναυτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διότι θεωρεί ότι περικυκλώνεται από τις ΗΠΑ  συνεχώς  .
Η  Άγκυρα θέλει  να τηρήσει απαρέγκλιτα  την συνθήκη του Μοντρέ , έτσι ώστε τα πολεμικά πλοία των χωρών που δεν ανήκουν στον Εύξεινο Πόντο να μην μπορούν  να εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα. Όλα αυτά  σε συνεργασία πάντα με την Ρωσία .
Ίσως αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι, εν μέσω της επιδεινούμενης κατάστασης στη Μαύρη Θάλασσα, η Άγκυρα επιδιώκει να αυξήσει τις ναυτικές ικανότητές της.
Η Άγκυρα καλεί Μόσχα να μοιραστούν την επιρροή στη Μαύρη Θάλασσα και να διώξουν τελείως  το ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο συμφωνούν απόλυτα Ερντογάν και Πούτιν.
Έτσι οι δηλώσεις του Τούρκου συμβούλου του Ερντογάν αποκτούν νέο ενδιαφέρον και δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας το επόμενο διάστημα.
Ο σύμβουλος του Ερντογάν συνεχίζοντας τόνισε :
«Η Τουρκία θα έχει πανίσχυρη  αμυντική βιομηχανία μέχρι το 2023, η οποία  θα είναι σε θέση να προμηθεύσει τις ΤΕΔ  ό, τι ζητηθεί».
«Δεν μπορείς να «αψηφάς» τους άλλους (ΗΠΑ) με τα όπλα των άλλων. Εάν λέμε: «Είμαστε ανεξάρτητοι, πρέπει να έχουμε μια ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία», τόνισε ο ίδιος.
Ο Ιδρυτής της SADAT A.S. ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού διορίστηκε σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν  μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Το κύριο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έχει επικρίνει τις σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με την συγκεκριμένη «εταιρεία» σχετικά με τον ρόλο της στην εκπαίδευση εκατοντάδων στελεχών του  Ισλαμικού  Κράτους ).
Η οργάνωση  SADAT ιδρύθηκε από 23 εν αποστρατεία αξιωματικούς και υπάλληλους υπό την ηγεσία του Tanriverdi στις  28 Φεβ. 2012.
Πριν λίγες ημέρες εν μέσω συζητήσεων για την επιμήκυνση του διατάγματος της καταστάσεως έκτακτης ανάγκης που δίνει ασυλία στους πολίτες που συμμετέχουν στην παρεμπόδιση πραξικοπήματος και σε  επεισόδια, η ηγέτης των «Γκρίζων λύκων»  ΟΠMeral Akşener υποστήριξε ότι εκατοντάδες  πολίτες κοντά στο κυβερνών κόμμα έχουν λάβει πολεμική εκπαίδευση  στο Ικόνιο και την επαρχία Τοκάτ  .
«Η SADAT είναι μία από αυτές τις ομάδες. … Οι ομάδες αυτές θα σπρώξουν  τους Τούρκους πολίτες  σε συγκρούσεις. Προειδοποιώ [την κυβέρνηση] αυτή τη στιγμή. Θέλω να ληφθούν μέτρα άμεσα», πρόσθεσε η ίδια .
Η  πραγματική αποστολή των Τούρκων μισθοφόρων  είναι η δημιουργία και η ενδελεχής εκπαίδευση ειδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων για αντιμετώπιση «εσωτερικών αντιδράσεων» κατά του Σουλτάνου Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.
.
Η δράση της εν λόγω  ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας το βράδυ του πραξικοπήματος είναι γεμάτη »  αίμα» και  δολοφονίες , απόδειξη της μυστικής ενεργής δράσης της  πάνω από τους όποιους θεσμούς στην χώρα αυτή.
Η τύπου «Blackwater, ημι-τουρκική στρατιωτική αυτόνομη οργάνωση», η οποία από τα τουρκικά ΜΜΕ ονομάζεται και ως «ιδιωτικός στρατός του ΑΚΡ», έχει ως κύρια αποστολή της την εκπαίδευση και την παροχή όπλων στη γεωγραφική περιοχή της «Αραβικής Άνοιξης».
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.