Το χαμηλό της προφίλ, που διατηρεί εδώ και δεκαετίες, δεν της στερεί τον τίτλο μιας από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Με μακραίωνη ιστορία και άφθονα νερά να αναβλύζουν, η Δράμα στέκεται αγέρωχα στην ανατολική Μακεδονία και υποδέχεται τους επισκέπτες της με υπέροχες εικόνες και τοπία. 

Ο δημοτικός κήπος, όπου βρίσκεται το άγαλμα της Ελευθερίας της Δράμας, η προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το Μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου, ο λόφος του Κορυλόβου που προσφέρει πανοραμική θέα, ο Ναός του Αγίου Νικόλαου, που επί τουρκοκρατίας ήταν τζαμί και ονομαζόταν Εσκί τζαμί, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε με το που πατήσετε το πόδι σας. 
Η Πλατεία Ελευθερίας, σήμα κατατεθέν της πόλης, το ξακουστό αρχαιολογικό μουσείο, οι τοιχογραφίες στο Σαδριβάν τζαμί που απεικονίζουν τη Δράμα την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού (ο σταθμός της Δράμας υπήρξε η ναυαρχίδα των σιδηροδρομικών σταθμών της Jonction) συμπληρώνουν την παραπάνω λίστα και ταξιδεύουν τους επισκέπτες στο παρελθόν. 
Η εξερεύνηση συνεχίζεται στο Σπήλαιο πηγών Αγγίτη,  λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, όπου ο κόσμος προχωρά σε διάδρομο πάνω από το ποτάμι κι αντίθετα με τη ροή του νερού, την ίδια στιγμή που παρακολουθεί στο διάκοσμο του Σπηλαίου να κυριαρχούν οι λευκοί κι ερυθρόμορφοι σταλακτίτες διαφόρων μορφών. Η «Αίθουσα του Τροχού», που συνδέεται σήμερα με τον κύριο χώρο του Σπηλαίου με διάδρομο, οφείλει το όνομά της στην ύπαρξη μεγάλου υδραυλικού τροχού διαμέτρου 8μ., ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες ύδρευσης κι άρδευσης της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Πηγές Αγίας Βαρβάρας
Η φύση χάρισε απλόχερα τις ομορφιές της στη Δράμα και ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο είναι οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Το ομώνυμο πάρκο συγκαταλέγεται στα 60 καλύτερα της Ευρώπης, ενώ μέσα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας διακρίνει κάποιος τα θεμέλια ενός κτίσματος. Σύμφωνα με τον θρύλο, ήταν τα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας από τα οποία ανέβλυσε νερό όταν οι Τούρκοι την γκρέμισαν για να χτίσουν τζαμί. 
Μην παραλείψετε, επίσης, να δείτε το Φαράγγι της Πετρούσας-Πύργων, με μήκος περισσότερο των 10 χιλιομέτρων, που αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες - περιπατητές, καθώς και το Καρά Ντερέ. Σε απόσταση 72 χλμ. από τη Δράμα, υπάρχει το δασικό χωριό Ελατιάς που αποτελείται από εντυπωσιακά πέτρινα κτίρια, τα οποία η δασική υπηρεσία χρησιμοποιεί εκτός των άλλων και για φιλοξενία επισκεπτών. Στην Ελατιά βρίσκεται και το μοναδικό στη χώρα μας δάσος ερυθρελάτης, όπου το τοπίο παραπέμπει σε αντίστοιχα της Μέσης και Βόρειας Ευρώπης. 
Για το τέλος; Κάντε τη βόλτα σας από το Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων πτηνών, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε θεαματικές επιδείξεις πτήσης των πουλιών, ενώ στην αίθουσα έκθεσης υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος σχετικά videos και έκθεση με φωτογραφικό υλικό. 
Σπήλαιο πηγών Αγγίτη
Η Δράμα των Φεστιβάλ και των Εκδηλώσεων
Στη Δράμα λαμβάνουν χώρα διάφορα πολιτιστικά γεγονότα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ένα από αυτά είναι το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους» κάθε Σεπτέμβριο. Άλλο σημαντικό είναι το φεστιβάλ τραγουδιού «Dramaica Youth Festival», που πραγματοποιείται ετησίως στο χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, και παίρνουν μέρος τοπικά συγκροτήματα αλλά και μπάντες από όλη την Ελλάδα.
Ακόμη, όλο το Δεκέμβριο λαμβάνει χώρα, η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της χώρας, η «Ονειρούπολη», ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, που θυμίζει έντονα τα αντίστοιχα της Κεντρικής Ευρώπης. 
Την πρώτη εβδομάδα, επίσης, του Ιουνίου διοργανώνεται η «ΔραμΟΙΝΟγνωσία», με αντικείμενο το κρασί και την τέχνη της παρασκευής, αλλά και της απόλαυσής του, καθώς και την πλούσια τοπική γαστρονομία σε μία κατεξοχήν οινοποιητική περιοχή της χώρας.
reader.gr