θ

Translate

28 Ιανουαρίου 2018

Κύπρος: Πρωτιά Νίκου Αναστασιάδη - Με τον Σταύρο Μαλά στον β' γύρο των εκλογών

Έκλεισαν οι κάλπες, μεγάλο το ποσοστό αποχής
Πολύ καλή η επίδοση του Σταυρου Μαλά- Οι συμμαχίες θα κρίνουν την εκλογή της επόμενης Κυριακής 
Σύμφωνα με όλα τα exit polls που παρουσιάστηκαν από τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια, στον Β’ Γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Κύπρο την επόμενη Κυριακή
4 Φεβρουαρίου, θα αναμετρηθούν ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος που υποστηρίχθηκε από το κόμματου, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους, την Αλληλεγγύη, την Πλατφόρμα Πολιτών και άλλους δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Σ. Μαλά και έτσι φαίνεται σύμφωνα με τα exit polls να μένει έξω από τον Β’ γύρο.
Τι υποστηρίζουν τα επιτελεία των ανθυποψηφίων 
Το επιτελείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη δεν είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών στη Κύπρο, τόσο γιατί το ποσοστό δεν άγγιξε το 40% όπως θα ήθελαν και εκτιμούσαν, ενώ η απόσταση με τον Σταύρο Μαλά (5%) δεν θεωρείται απόσταση ασφαλείας. Μεγάλος κερδισμένος είναι ο Σταύρος Μαλάς ο οποίος κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο και μάλιστα με μεγαλύτερα ποσοστά από όσο έδιναν οι δημοσκοπήσεις. Ο Σ. Μαλάς ελπίζει πως αν στηριχθεί από τους πολίτες που επιθυμούν τερματισμό της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ώστε να μπορέσει να καλύψει τη διαφορά  και να κόψει πρώτο το νήμα του 50% την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρέθηκε εκτός δεύτερου γύρου παρά το ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να περνάει με άνεση στη τελική φάση των εκλογών. Παραμένει ωστόσο ρυθμιστής καθώς η συνεργασία του με τον Ν. Αναστασιάδη ή τον Σταύρο Μαλά ενδεχομένως να κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα την άλλη Κυριακή. Είναι άγνωστο αν όλα τα κόμματα που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο ακολουθήσουν την ίδια στάση. Ο κ. Παπαδόπουλος στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους, την Αλληλεγγύη, την Πλατφόρμα Πολιτών κ.α. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε αναφέρει ότι οι εκλογές αυτές ήταν δημοψηφισματικές ως προς την επιλογή των πολιτών για τη στρατηγική στο Κυπριακό.  Οι κύριοι Αναστασιάδης και Μαλάς έχουν την ίδια περίπου στάση στο Κυπριακό και αυτό θα δυσκολέψει τον κ. Παπαδόπουλο που πρότεινε μια πιο σκληρή γραμμή.
Χαμένος είναι και ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές είχε λάβει το 25%. Το 3% που εξασφάλισε σήμερα θέτουν εν αμφιβόλω την ύπαρξη ακόμα και του κόμματος του τη Συμμαχία Πολιτών.
Τέλος κερδισμένος θεωρείται και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του ΕΛΑΜ – Χρυσή Αυγή Κύπρου, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει το 5,5% που είναι κατά δυο μονάδες μεγαλύτερο από το ποσοστό του ΕΛΑΜ στις βουλευτικές εκλογές του 2016.


ΡΙΚ
Αναστασιάδης  38-42%
Μαλάς  27-31%
Παπαδόπουλος  21,5 – 24,5%
Χρίστου 4-6%
Λιλλήκας 1-3%
ΑΛΦΑ
Αναστασιάδης   34,3-39-3%
Μαλάς  24,7%  29,3%
Παπαδόπουλος  23,5% - 28,5%
Χρίστου 4,5% -7,7%
Λιλλήκας 1,7% - 4-1%
TVONE
Αναστασιάδης 33,5 – 37,5%
Μαλάς  26,5-30,5%
Παπαδόπουλος 25-28%
Χρίστου 5,5 -7%
Λιλλήκας  2-4%
ANT1
Αναστασιάδης  34,5-38,5%
Μαλάς  26-30%
Παπαδόπουλος 25-28%
Χρίστου 5-7%
Λιλλήκας 1,5-3,5%
SIGMA
Αναστασιάδης  32-36%
Μαλάς  26-30%
Παπαδόπουλος  24,5 – 28,5%
Χρίστου 5-8%
Λιλλήκας 2,5-5,5%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.