θ


Translate

29 Ιανουαρίου 2018

Το... διαφορετικό ντέρμπι και το μεγάλο κίνητρο...(19:00, Cosmotesport 4)

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον... λείπει, ωστόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός θα παλέψουν στο 
για μία νίκη που σημαίνει πολλά και για τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους.
Το μπασκετικό φίλαθλο κοινό της Ελλάδας θα παρακολουθήσει το απόγευμα της Δευτέρας (19:00, Cosmotesport 4) την τρίτη φετινή... πράξη των «αιώνιων» ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, σε μία αναμέτρηση που είναι...
ιδιαίτερη, υπό την έννοια πως δεν έχει το βαθμολογικό κίνητρο που παρουσιάζουν συνήθως τέτοια παιχνίδια.
Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται μόνη και... αήττητη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan.gr Basket League με ρεκόρ 13-0 και έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω του με ρεκόρ 10-3.
Θεωρητικά, το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Δευτέρας (29/1) δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες και δεν θα καθορίσει καταστάσεις, ωστόσο το πρακτικό κομμάτι διαφέρει. Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ δεν γίνεται να είναι... αδιάφορο, με τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους να θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους...
Κούραση και... άνεση
Ο Παναθηναϊκός Superfoods πηγαίνει στο ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξεπέρασε τις ήττες από Φενέρ και ΤΣΣΚΑ με δύο σημαντικές νίκες, απέναντι στο Λαύριο και την Ζαλγκίρις, οι οποίες ωστόσο άφησαν έντονα τα... σημάδια τους στα κορμιά των παικτών των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης. 
Το «τριφύλλι» χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Χρήστου Σερέλη και άλλη μία για να νικήσει την καλοκουρδιμένη μηχανή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κάτι που αναμφίβολα έχει δημιουργήσει μεγάλη κόπωση στους «πράσινους» και κυρίως στους παίκτες που τραβούν το μεγαλύτερο... κουπί, όπως ο Νικ Καλάθης και ο Τζέιμς Γκιστ.
Αυτό πάντως είναι το ένα... κομμάτι της ιστορίας για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος θα αγωνιστεί το βράδυ στο ΟΑΚΑ έχοντας την άνεση του 13-0 στη Stoiximan.gr Basket League, καθώς και της διαφοράς των τριών νικών από τον Ολυμπιακό, η οποία και μοιάζει δύσκολο να καλυφθεί μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία θέλει να πετύχει ακόμα μία νίκη σε «αιώνιο» ντέρμπι και να ανεβάσει περισσότερο την διαφορά από τον Ολυμπιακό. Αν συμβεί αυτό, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη άνεση για τον Παναθηναϊκό Superfoods εντός συνόρων, με δεδομένο πως το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ θα έχει εξασφαλιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Στα επιμέρους στοιχεία που ξεχωρίζουν από την πλευρά των «πράσινων», ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην απουσία του Ματ Λοτζέσκι. Ο έμπειρος φόργουορντ ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στο πέλμα και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει πλέον στο... οπλοστάσιο του για την Stoiximan.gr Basket League τον Κένι Γκάμπριελ.
Φυσικά, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods θα στηριχτεί και πάλι στον εξαιρετικό Νικ Καλάθη, ο οποίος διανύει μέχρι στιγμής την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο έμπειρος γκαρντ προέρχεται από ένα τρομερό και νικητήριο buzzer beater απέναντι στη Ζαλγκίρις και είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει και πάλι την... αιχμή του δόρατος στην συνολική λειτουργία της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. 
Πιέση και ανάγκη για ένα μεγάλο διπλό
Τα πράγματα μοιάζουν κάπως... διαφορετικά στο ανίτπαλο στρατόπεδο. Ο Ολυμπιακός μέτρησε ακόμα μία ήττα μακριά από την έδρα του, με το 89-78 από τον Ερυθρό Αστέρα να φέρνει νέο προβληματισμό στο εσωτερικό των Πειραιωτών.  Άλλωστε, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σηματοδότησε την τέταρτη σερί εκτός έδρας ήττα στην Euroleague γαι τους «ερυθρόλευκους», με το συνολικό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας να μην είναι και το καλύτερο δυνατό.
Το ντεφορμάρισμα των τελευταίων εβδομάδων και τα αρνητικά αποτελέσματα που το συνόδευσαν έχουν μετατρέψει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ σε... τελικό για τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αν η διαφορά των  τριών νικών μοιάζει... απίθανο να καλυφθεί στον δεύτερο γύρο της Stoiximan.gr Basket League, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα κυνηγήσει το διπλό που θα της ανεβάσει την ψυχολογία, θα της δώσει μεγάλη ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας και θα δημιουργήσει τις προοπτικές ώστε να επιστρέψει η ηρεμία, εντός και εκτός παρκέ.
Τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους συνεργάτες του επικεντρώνονται γύρω από την κακή ομαδική λειτουργία σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία των παιχνιδιών, την ώρα που στο κεντρικό «κάδρο» των κριτικών βρίσκονται και παίκτες που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως ο Μπράιαν Ρόμπερτς και ο Χόλις Τόμπσον. 
Άπαντες στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια βρίσκονται υπό πίεση, κάτι που έδειξε και η δεύτερη επίσκεψη των αδερφών Αγγελόπουλων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι ισχυροί άνδρες της ΚΑΕ Ολυμπιακός έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο, ζητώντας άμεση αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αρχής γενομένης από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.
Παρά τα δεδομένα προβλήματα, χρόνος για λύσεις δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κυνηγήσουν το διπλό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης, σε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια για την Regular Season της Euroleague. 
Είναι προφανές πως το πρόγραμμα δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό, που είναι υποχρεωμένος να... παραμερίσει την άσχημη αγωνιστική εικόνα του τελευταίου διαστήματος και να προσπαθήσει να φτάσει σε μεγάλες νίκες. Τέτοια θα είναι και αυτή του ΟΑΚΑ, αν φυσικά έρθει, παρά το γεγονός πως η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan.gr Basket League δύσκολα θα φέρει τον Ολυμπιακό στη κορυφή και στο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.