θ

Translate

16 Δεκεμβρίου 2017

Υπουργός Άμυνας πΓΔΜ: «Εισβολείς» στην Ελλάδα μόνο ως τουρίστες

«Κανείς στην πΓΔΜ δεν έχει εδαφικές βλέψεις, κυριολεκτικά κανείς. Είναι για γέλια. Μόνο σαν τουρίστες μπορεί να καταλάβουμε την Ελλάδα όταν ξεχυθούμε στις ελληνικές παραλίες», υποστήριξε μέσα από τον Guardian η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ.
 Όπως αναφέρει
στο βρετανικό μέσο, «ο επόμενος χρόνος είναι κρίσιμος. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχουν εξελίξεις, οι άνθρωποι δεν περιμένουν να λυθούν τα πάντα αύριο, αλλά αναμένουν πρόοδο επειδή έχουμε κολλήσει εδώ και 1ο χρόνια. Αυτό που θα συμβεί είτε θα εμπνεύσει είτε θα απογοητεύσει τα Βαλκάνια».
Όπως αναφέρει η Σεκερίνσκα, επιθυμία της κυβέρνησης των Σκοπίων είναι να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομα που θα χρησιμοποιεί διεθνώς η χώρα. «Θέλουμε μια λύση που να μην βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα ή να θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά μας. Αλλά χρειάζονται δύο για να χορέψει κανείς τανγκό και ελπίζουμε ότι η ελληνική πλευρά θα είναι εξίσου αφοσιωμένη».
Παρόμοιες θέσεις έχει εκφράσει σε συνεντεύξεις του και ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, επιχειρώντας να υπάρξει μία μεταστροφή του ποούτως ώστε να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη και να διευκολυνθεί η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας είπε ότι είναι «ένα ευαίσθητο θέμα και δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τους Έλληνες πολιτικούς. Παράλληλα υπογράμμισε τη βούλησή του, «να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλο και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης, η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές».
 reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.