θ

Translate

17 Δεκεμβρίου 2017

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ένα απίθανο γκολ του Μάρκο Μάριν οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη κορυφής με 1-0 επί του μισού ΠΑΣ (που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου) - Κακώς δεν μέτρησε γκολ του Ανσαριφάρντ.
 Την... παραδοσιακή εικόνα ενός ματς στο Καραϊσκάκη είχε και αυτό της 15ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς
πιέζοντας για ένα γκολ που θα τους επέτρεπε να «καθαρίσουν» γρήγορα και ο αντίπαλος αρκέστηκε στο να περιμένει κλεισμένος γύρω από την περιοχή του, ψάχνοντας ταυτόχρονα κάποια καλή αντεπίθεση για να απειλήσει.
Καλό «ερυθρόλευκο» ξεκίνημα, το «πάγωσε» ο ΠΑΣ
Μόλις στο 2' ο Ανσαριφάρντ σκόραρε όμως σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον Τζήλο να «γυρνάει» τη φάση πίσω για φάουλ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας στο 3' όμως ο Γιαννίκογλου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Άουτ πέρασε αντίστοιχα η κεφαλιά του Σισέ στο 5' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ μετά τα 7-8 λεπτά αγώνα η πολύ έντονη πίεση του Ολυμπιακού άρχισε να ατονεί. Αντίθετα, αυξήθηκαν τα νεύρα, τα λάθη και τα φάουλ, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει σε μεγάλο βαθμό.
Για αρκετή ώρα αγώνα στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή παρά το γεγονός ότι η κατοχή μπάλας άγγιξε το 65% για την ομάδα του Λεμονή. Με εξαίρεση δύο μακρινά σουτ από Μανθάτη και Γιάκου, ούτε ο ΠΑΣ απείλησε τον Προτό, ωστόσο αυτό μάλλον δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τους Γιαννιώτες.
«Πέταξε» ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο
Η ομάδα του Πετράκη πάγωσε άψογα τον ρυθμό σε κάθε ευκαιρία, απέφυγε τα προσωπικά λάθη, είχε σωστές αλληλοκαλύψεις και γενικά πήγε το ματς εκεί που ήθελε: στη δύναμη και τις προσωπικές μονομαχίες. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά πέταξε στα σκουπίδια ένα ακόμη φετινό πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στον αντίπαλο να δίνει τον ρυθμό στο ματς.
Ίσως η σημαντικότερη φάση σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά ήταν αυτή του 29' για τον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης βρέθηκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τη μπάλα να περνάει από όλους, ενώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει και μόνος του τη φάση με ένα σουτ. Ανεκμετάλλευτη πέρασε για τους γηπεδούχους και η σέντρα του Μάριν στο 39' αλλά και τα σουτ των Οτζίτζα και Φορτούνη στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Κλασικά.. καλύτερος στην επανάληψη
Όπως επίσης έχει συμβεί στα περισσότερα δεύτερα ημίχρονα του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν από τα αποδυτήρια αλλαγμένοι προς το πολύ καλύτερο. Η ομάδα του Λεμονή άρχισε να κυκλοφορεί πιο σωστά και πιο γρήγορα τη μπάλα, να επιτίθεται γενικότερα με μεγαλύτερη λογική και κάπως έτσι, με απλές κινήσεις, άρχισαν να έρχονται και τα αποτελέσματα μπροστά στην αντίπαλη περιοχή.
Στο 50' ο Ανσαριφάρντ έχασε από κοντά μεγάλη ευκαιρία όταν σούταρε άστοχα έπειτα από μια από τις πολλές καλές κάθετες του Οτζίτζα σε αυτό το ματς, ενώ στο 56' ο Μάριν σπατάλησε μια πολύ καλή αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, αφού αντί να δώσει μια απλή κάθετη μπαλιά για τον Οτζίτζα που είχε κάνει κίνηση ανάμεσα στα στόπερ, ο Γερμανός επέλεξε μια εξεζητημένη σέντρα προς τον Φορτούνη στην απέναντι πτέρυγα. Στο ίδιο λεπτό, ο Λεμονής έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, βγάζοντας τον Ταχτίδη και βάζοντας τον Πάρντο.
Λυτρωτής Μάριν και «πρωταθλητής Χειμώνα»
Επόμενη πλέον φάση του αγώνα, θα ήταν αυτή που θα έκρινε και το αποτέλεσμα. Ήταν το 63ο λεπτό του αγώνα, όταν μετά από καλή κυκλοφορία μπάλας του Ολυμπιακού, ο Ρομαό είδε τον Μάριν που είχε χώρο εκτός περιοχής και ο Γερμανός νίκησε τον Γιαννίκογλου για το 1-0 με ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, στη δεξιά γωνία του Γιαννίκογλου.
Στο τελευταίο μισάωρο το ματς ήταν... μόνο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΣ ουσιαστικά πέρασε τη σέντρα μονάχα σε 4-5 περιπτώσεις χωρίς να ανησυχήσει επί της ουσίας τον Προτό. Από κει και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ακόμη 3-4 ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ που θα «κλείδωνε» οριστικά στο ματς. Η πρώτη στο 68' με το άστοχο σουτ του Ανσαριφάρντ από πλάγια θέση, ενώ στην επόμενη, αυτή του 73', ο Ιρανός σκόραρε μεν, αλλά το γκολ δεν καταλογίστηκε ποτέ. Ο Οτζίτζα έβγαλε τετ-α-τετ με μια έξοχη μπαλιά τον «ερυθρόλευκο» φορ, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά πέρασε τη γραμμή, όμως ρέφερι και βοηθός δεν το αντιλήφθηκαν.
Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε παρά τις λίγες ακόμη τελικές του Ολυμπιακού από Πάρντο, Σισέ και Μάριν, με το τελικό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος!
Το ταμείο του αγώνα
Παρότι ο Ολυμπιακός... κατάφερε να κάνει ένα ακόμη παιχνίδι στο Καραϊσκάκη παίζοντας μονάχα στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό το δεύτερο ήταν και πάλι αφενός πολύ καλό, αφετέρου αρκετό για να πάρει το «τρίποντο» κόντρα σε μια ομάδα που αποφάσισε να κλειστεί στην περιοχή της επί 90 λεπτά, ελπίζοντας να «κλέψει» κάτι. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα, βρήκαν τις ευκαιρίες τους, εκμεταλλεύθηκαν έστω τη μία και από τη στιγμή που απέφυγαν τα λάθη στην άμυνά τους, πήραν μια δίκαιη νίκη η οποία τους δίνει ξανά τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή Χειμώνα».
Αυτοί που έκριναν το ματς
Η γενικότερη εικόνα της τετράδας Φορτούνη, Μάριν, Οτζίτζα και Ανσαριφάρντ ήταν καταλυτική στο θετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ο δε σκόρερ του γκολ της νίκης Μάριν, ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο κορυφαίος της ομάδας του, παραμένοντας σταθερά σε πολύ κατάσταση εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες. Καλή απόδοση συνολικά για και για τους «ερυθρόλευκους» αμυντικούς.
Ο χειρότερος του αγώνα
Κόντε και Μανθάτης είχαν κάποιες ευκαιρίες για κάτι καλό από τη μέση και μπροστά, όμως τις σπατάλησαν όλες από το ξεκίνημά τους.
Ο έλεγχος των διαιτητών
Είχε ζητήματα η διαιτησία του αγώνα. Οι αποφάσεις του Τζήλου στον καταλογισμό φάουλ και καρτών ήταν κατά κανόνα σωστές, όμως δεν έλειψαν και τα λάθη. Όπως στη φάση του 60' που ο Οτζίτζα θα έπρεπε να δει κάρτα όταν πάτησε αντίπαλο αλλά και στο 64' όταν θα έπρεπε να δείξει την δεύτερη κίτρινη αντίστοιχα στον Λίλα. Προβλήματα και για τον δεύτερο βοηθο που δεν είδε ούτε το ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή στο σουτ του Ανσαριφάρντ στο 73', ούτε το ότι ο Σισέ ήταν οφσάιντ στην ευκαιρία του 84'. Αντίθετα, σωστά ακυρώνεται το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 3', όπως επίσης σωστά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» όταν ο Μάριν ζήτησε πέναλτι στο 25'.
Πως ξεκίνησαν
Το ιδιαίτερο 4-2-3-1 χωρίς ουσιαστικά κλασικό εξτρέμ, το οποίο απέδωσε στο Αγρίνιο μια βδομάδα πριν, επέλεξε ο Τάκης Λεμονής για αυτό το ματς. Ο Προτό ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Κούτρης, δεξί ο Ομάρ και στόπερ οι Σισέ – Ένγκελς. Ταχτσίδης και Ρομαό ήταν οι αμυντικοί χαφ, με τους Μάριν, Φορτούνη και Οτζίτζα να είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, πίσω από τον Ανσαριφάρντ.
Σχήμα 3-5-2 επέλεξε αντίθετα για τον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης, με τον νεαρό Γιαννίκογλου στο τέρμα, Σκόνδρα, Μπέριο και Μαυροπάνο τριάδα άμυνας, Μπουκουβάλα, Γιάκο, Λίλα και Αποστολόπουλο, στη μεσαία γραμμή από αριστερά προς τα δεξιά, επιτελικό τον Μανθάτη και επιθετικό δίδυμο τους Χαλκιαδάκη-Κόντε.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Σισέ (88' Ζιλέ), Ένγκελς, Ομάρ, Ταχτσίδης (56' Πάρντο), Ρομαό, Μάριν, Οτζίτζα, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74' Τζούρτζεβιτς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννικόγλου, Σκόνδρας (84' Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88' Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78' Μπέτρα), Μπέριος.
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)
Τέταρτος: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.