θ

Translate

14.11.19

Έτσι οδηγούν τους Έλληνες στα χέρια της παγκόσμιας κυβέρνησης - ΒΙΝΤΕΟ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Πριν την κρίση όλοι μιλούσαν για τη γενιά των 700 ευρώ!
Έπειτα από 4,5 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης, οι νέοι στην χώρα μας εργάζονται για τα μισά λεφτά, με μισθούς κάτω πια και από τα 400 ευρώ μεικτά ή τα 360 ευρώ τον μήνα καθαρά.

Οι νέοι δουλεύουν μόνο για το φαγητό χωρίς προοπτική προσωπικής οικονομικής προόδου. Δουλεύουν μόνο για να φάνε, κάτι, που
όπως έχει αποκαλύψει το el.gr, θα προσφέρεται προσεχώς χωρίς εργασία, προκειμένου οι πάντες να είναι εξαρτημένοι από το κράτος και κατ’ επέκταση από μία παγκόσμια εξουσία.
Τα στοιχεία των Ταμείων και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (με βάση τον Ιανουάριο για λόγους εποχικότητας και συγκρισιμότητας) αποκαλύπτουν ότι, αντί να αυξηθούν οι μισθοί, την τελευταία τριετία αυξάνονται μόνο οι φόροι!!!
Το Κράτος παίρνει πολλά από λίγους, αυτούς που τολμούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας, και μετά μοιράζει σε όλους ψίχουλα!
Συγκεκριμένα, από 1.059,18 ευρώ που ήταν ο μέσος μισθός τον Ιανουάριο του 2014, τον Ιανουάριο του 2017 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΕΦΚΑ) είχε πέσει πλέον στα 956,34 ευρώ μεικτά.
Οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, που κυρίως είναι νέοι αλλά και ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να βρουν σταθερή εργασία, έχασαν ακόμα περισσότερα. Το 2014 έπαιρναν 443,56 ευρώ μεικτά κατά μέσο όρο. Το 2017 ο μέσος μισθός έπεσε κάτω και από τα 400 ευρώ, στα 394,13 ευρώ.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να μειώσουν τους μισθούς, προκειμένου να βγουν οικονομικά!
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε η Icap στο 10ο Credit Risk Management Conference.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων (73%) συνεχίζουν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους με καθυστερήσεις, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση από το 2016 (70%).
.
.
Όσο περισσότερο επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, τόσο θα μειώνονται οι μισθοί των νένω ανθρώπων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έτσι θα σπρώχνονται στην αγκαλιά του Κράτους των επιδομάτων και του κοινωνικού μερίσματος ή θα εγκαταλείπουν την Ελλάδα.
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά!
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.