θ

Translate

19 Νοεμβρίου 2017

Το ομολογούν συνέχεια! Γιατί κανείς δεν ακούει; - "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες"! (Βιντεο)

Ζούμε το απόλυτο θέατρο παραλόγου στην Ελλάδα της "πρώτης φοράς αριστεράς". Οι ίδιοι που όχι μόνο αθέτησαν κάθε είδους υπόσχεσή τους αλλά συνέχεια με άλλα δύο μνημόνια τις πολιτικές λιτότητας, τώρα επιχειρούν να δώσουν την..."λύση" του δήθεν κοινωνικού κράτους.
Ενός κράτους που θα επιβλέπει τους πάντες και τα πάντα με το να γίνει ο..."εργοδότης" τους!

Πως θα επιτευχθεί αυτό; 
Εδώ και ήδη τρία χρόνια, οι Έλληνες έχουν έρθει σε επαφή με το "Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα", το κρατικό επίδομα που επί της ουσίας κρατά τους Έλληνες στην "αέναη ανεργία". 
Δείτε ποια ακριβώς είναι η "λύση" που επιχειρούν να φέρουν ιδιαίτερα από το 2018 και μετά, αφορώντας όχι μόνο τους φτωχούς Έλληνες, αλλά ανθρώπους και από ανώτερα κοινωνικά στρώματα! 
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Η χώρα έχασε από το 2010 το 25% του ΑΕΠ της. Άρα δημιουργήθηκε μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων που έχουν ανάγκη το λεγόμενο κοινωνικό κράτος και για τους οποίους οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτε λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και συμπληρώνει: «Εμείς φτιάξαμε έναν μηχανισμό για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος προκειμένου να παρακολουθούμε τι κάνουμε όσον αφορά τις προνοιακές πολιτικές. Τον μηχανισμό αυτόν οι Έλληνες θα τον βιώσουν στην καθημερινότητά τους σε όλη τη χώρα το 2018».
Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα η κα Φωτίου λέει ότι «η μνημονιακή υποχρέωση είναι τα δύο επιδόματα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και για το τρίτο και το τέταρτο να γίνουν ένα. Εμείς δεν θέλουμε να θίξουμε το επίδομα που παίρνουν οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά θέλουμε να αυξήσουμε το επίδομα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Όλα αυτά θα γίνουν εφόσον συνεννοηθούμε με τους θεσμούς για τη λεγόμενη αναθεώρηση δαπανών. Από εκεί θα προέλθουν τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα».
Για το κοινωνικό μέρισμα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λέει ότι «δεν αφορά μόνο την ακραία φτώχεια, στην οποία τα μεμονωμένα άτομα υπολογίζεται να έχουν εισοδήματα έως 2.400 ευρώ. Δυστυχώς τα εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 30-50% από το 2010-2015 και επομένως, σήμερα το 40% του πληθυσμού βρίσκεται εντός των εισοδηματικών κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος που ανακοινώσαμε. Αυτές είναι οι επιπτώσεις της καταστροφής του 25% του ΑΕΠ που συντελέστηκε».
Που όμως οδηγεί η πολιτική του "σε πληρώνω για κάθεσαι", νοοτροπία η οποία δυστυχώς έχει εισχωρήσει για τα καλά στο μυαλό του νεοέλληνα; 
Είστε σίγουροι πως αυτό λέγεται κοινωνικό κράτος;
Του Άρη Δημόπουλου
.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.