θ

Translate

31 Οκτωβρίου 2017

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Καλή εμφάνιση και ό,τι ήθελε προκύψει ο στόχος των ερυθρόλευκων

Βαλβέρδε, απόλαυσε την αποθέωση και... ήρεμα!
Κατάμεστο το «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45, CosmoteSport2) - Πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Φάληρο ο Βαλβέρδε - Πώς θα παίξουν οι δύο προπονητές
Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ και η μηδενική έως τώρα συγκομιδή βαθμών
δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα ήθελε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε να «ρεφάρει» ψυχολογικά και την ήττα από τον Παναθηναϊκό μετά από άσχημη μάλιστα εμφάνιση.
Το κακό είναι ότι το αποψινό παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν ενδείκνυται για... ψυχολογική ανάταση των πρωταθλητών Ελλάδας, έστω κι αν αυτό γίνεται σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης».
Οι μπλαουγκράνα στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πάρει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και έρχεται στο Φάληρο για να «καθαρίσει» την πρωτιά ουσιαστικά. Το παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Βαλβέρδε, καθώς επιστρέφει στο γήπεδο όπου αποθεώθηκε, για πρώτη φορά ως αντίπαλος μετά την φυγή του. Ο ίδιος έχει αναφερθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο ματς και αναμένεται να τον αποθεώσουν οι φίλοι των «ερυθρολεύκων». «Νιώθω προσμονή για αυτό το παιχνίδι», τα λόγια του έμπειρου κόουτς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού είναι ο Σεμπά, ο Ζντιέλαρ και ο Μπεν, ενώ την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός και ο Εμενίκε, ο οποίος έχει πρόβλημα στο γόνατο. Με δεδομένο ότι ο Ανσαριφάντ είναι εκτός λίστας, ο μόνος διαθέσιμος φορ, είναι ο Τζούρτζεβιτς. Εκτός λίστας είναι και ο Σισέ, που είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς.
Με... ευέλικτο σχήμα αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Λεμονής. Ο 57χρονος τεχνικός έκανε τις τελευταίες δοκιμές στην προπόνηση της Δευτέρας και όλα δείχνουν ότι η εντεκάδα του Ολυμπιακού θα είναι η ακόλουθη.
Τερματοφύλακας θα είναι ο Προτό και στο δεξί άκρο της άμυνας θ' αγωνιστεί ο Ελαμπντελαουί. Στόπερ θα παίξουν ο Μποτία με τον Ένγκελς. Σε ότι έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας, το πιθανότερο “σενάριο” είναι η χρησιμοποίηση του Φιγκέιρας αντί του Κούτρη.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Ρομαό στον άξονα της μεσαίας γραμμής ενώ στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος θα είναι και ο Οφόε. Ο Βέλγος μπορεί να μην ήταν καλός στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ο Λεμονής θα τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα.
Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ο επιτελικός μέσος των πρωταθλητών και στα δύο άκρα της επίθεσης θ' αγωνιστούν οι Καρσελά – Ανδρούτσος. Σέντερ φορ θα είναι ο Τζούρτζεβιτς απ' τη στιγμή που ο Εμενίκε είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.
Το "σενάριο" για Φορτούνη σέντερ φορ
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Λεμονής εξετάζει και το ενδεχόμενο να παρατάξει τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3 και σέντερ φορ τον Φορτούνη. Σ' αυτή την περίπτωση η άμυνα παραμένει ως έχει ενώ η τριάδα στη μεσαία γραμμή θα είναι Ρομαό, Οφόε και Ζιλέ.
Η Μπαρτσελόνα προπονήθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αργά το απόγευμα της Δευτέρας (30/10) και με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
Οι "μπλαουγκράνα" ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς τον τιμωρημένο Ζεράρ Πικέ (αποβλήθηκε στην κόντρα των δύο ομάδων στο "Camp Nou") και τον τραυματία, Αντρές Ινιέστα.
Αντίθετα στο αεροπλάνο με προορισμό τη χώρα μας μπήκαν ο Χαβιέρ Μαστσεράνο - ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από γρίπη και δεν ταξίδεψε γι' αυτό το λόγο στο Μπιλμπάο - και ο Τόμας Βερμάλεν, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι. Μάλιστα ο Αργεντίνος θα είναι και ο παίκτης που κληθεί να καλύψει το κενό του Πικέ, παίζοντας στο κέντρο της καταλανικής άμυνας.
Σύμφωνα και με τους ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα που ταξίδεψαν στην Ελλάδα, ο «Txingurri» θα παρατάξει την ομάδα του σε σύστημα 4-3-3, με τον Τερ Στέγκεν κάτω από τα γκολπόστ και τους Σεμέδο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα.
Κολώνα στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Μπουσκέτς και μπροστά του ο Παουλίνο με έναν εκ των Αντρέ Γκόμες ή Ράκιτιτς. Την επιθετική τριάδα θα συνθέσουν οι συνήθεις ύποπτοι Μέσι, Ντεουλοφέου, Σουάρες.
Θυμίζουμε ότι οι Καταλανοί ήρθαν στον Πειραιά με 20 παίκτες στην αποστολή, τους Τερ Στέγκεν, Σίλεσεν, Ορτολά, Σεμέδο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντιν, Τζόρντι Άλμπα, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Βερμάλεν, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο, Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρεθ, Αλενιά, Ντεουλοφέου, Λουίς Σουάρες, Μέσι και Πάκο Αλκάθερ.
Ολυμπιακός (4-3-3): Προτό – Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Μποτία, Φιγκέιρας – Ρομαό, Ζιλέ, Ανδρούτσος - Οφόε, Φορτούνης, Καρσελά
Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα – Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Παουλίνιο – Ντεουλοφέου, Μέσι, Σουάρες

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.