θ

Translate

30 Οκτωβρίου 2017

Σάπια φρούτα που κουνάνε και το δάχτυλο... Καλά ξεμπερδέματα.

► Πού πας ρε Πουτζδεμόν, αναρωτιέται ο γάτος Έλλην αριστερός, αφού ούτε λεφτά έχεις ούτε στρατό; Προφανώς μας κοροϊδεύει ο αστός βαψομαλλιάς, συμπεραίνει ο γάτος Έλλην αριστερός. Ενώ εμείς, που τον Γενάρη του 2015 είχαμε στρατό, καμιά 60αριά δισεκατομμύρια ευρώ απόθεμα, και βγάλαμε και πρωθυπουργό έναν αριστερό που δεν τα βάφει τα μαλλιά του, γαμήσαμε και δείραμε, ε;
► Για τους αριστερούς με το φτωχοποιημένο μυαλό, όλα είναι αριθμοί και κουτάκια. Κι ένα πόπολο χαζό, που ούτε καταλαβαίνει ούτε μπορεί να κάνει τίποτα. Α όχι, κάτι μπορεί να κάνει: να μας βγάζει βουλευτές και να αναμένει να ξαναφτιαχτεί ο Κόκκινος Στρατός που θα μας λύσει το πρόβλημα. Αυτά διδάχτηκαν οι περισσότεροι Έλληνες αριστεροί τις τελευταίες 6-7 δεκαετίες.
► Για να μην αδικούμε όμως πολύ τη δική μας αριστερά, να δώσουμε εύσημα και στον εικονιζόμενο κύριο Φρανθίθκο «Πάκο» Φρούτοθ, ο οποίος μεταξύ άλλων διετέλεσε Γενικός Γραμματεύς του Κ.Κ. Ισπανίας το 1998-2009. Ο κυρ-Φρανθίθκο λοιπόν προχθές κατήγγειλε την καταλανική Πατριωτική Αριστερά ως ρατσιστική, αντιδραστική, οπισθοδρομική κ.λπ. μιλώντας ενώπιον μαινόμενων φαλαγγιτών που έκαναν τον φασιστικό χαιρετισμό και φώναζαν «Οι προδότες στη φυλακή» κ.ά. τέτοια ωραία. Στη φωτό μας κουνάει και το δάχτυλο, όπως έμαθε να κάνει από τα μικράτα του κάθε αριστερός μαϊντανός που, ως τέτοιος, δικαιούται να κανοναρχεί την πλέμπα.
► Βέβαια η ισπανική αριστερά, νέα (Podemos) και παλαιά (Κ.Κ. Ισπανίας), αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η ενέργεια αυτή του κυρ-Φρανθίθκο δεν την εκφράζει. Η εν λόγω «αριστερή πτέρυγα» του ισπανικού εθνικισμού ξέρει ότι χρειάζονται πιο εκλεπτυσμένοι τρόποι για να λειτουργεί αποτελεσματικά ως αριστερό άλλοθι της Μαδρίτης. Είναι μανούλα σ’ αυτά ήδη από την εποχή της προδιαγεγραμμένης από τον Φράνκο «μεταπολίτευσης», όταν κατάπιε αμάσητη τη μοναρχία, το Σύνταγμα του 1978 κ.ο.κ. Καλά ξεμπερδέματα.

sioualtec

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.