θ

Translate

16.9.17

Αποκάλυψη: Ο ρωσικός λαός δεν θέλει να πουλήσει ο Πούτιν τους S-400 στην Τουρκία!

Του Ραφαήλ Αξιώτη
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο ΝΑΤΟ η απόκτηση των S-400 από την πλευρά της Τουρκίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ότι η αγορά των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων βάζει σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με τη Συμμαχία που εδώ και αρκετούς μήνες έχει έντονο αντιρωσικό πρόσημο. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν είναι
το μόνο που δυσανασχετεί με τις κινήσεις Πούτιν: Ακόμα και ο ρωσικός λαός, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, λέει "όχι" στην απόκτηση των S-400 από την Τουρκία, πράγμα λογικό εάν αναλογιστούμε ότι η ρωσική κοινή γνώμη τρέφει μεγάλη αντιπάθεια απέναντι στους Τούρκους.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση που έγινε σε όλη τη ρωσική επικράτεια στα τέλη Αυγούστου,  μόνο το 25% των πολιτών τάχθηκε υπέρ της πώλησης στην Τουρκία, με το συντριπτικό 48% να θεωρεί ότι ένα τέτοιο οπλικό σύστημα σε τουρκικά χέρια είναι ικανό να διαταράξει ακόμα περισσότερο την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής.
Κατά πληροφορίες, αμερικανικοί κύκλοι, αν και τηρούν στάση αναμονής για τις μελλοντικές κινήσεις της Άγκυρας, πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι ένα επιπλέον αγκάθι στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, επιμένουν ότι, εφόσον γίνει η αγορά, η Άγκυρα παραβιάζει της κυρώσεις που υιοθέτησε πρόσφατα το Κογκρέσο κατά της Ρωσίας, ενώ υποστηρίζουν ότι το σύστημα των S-400 είναι ασύμβατο με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα. 
Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει και στην Αθήνα, αφού η Άγκυρα μπορεί εύκολα να κατευθύνει τους S-400 προς την κατεύθυνση της χώρας μας, κάτι που θα ανατρέψει άρδην τις ισορροπίες ισχύος στο Αιγαίο. Ήδη το υπουργείο Άμυνας φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναζητά πιθανά αντίμετρα, με την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, κάτι που συζητήθηκε και κατά την επίσκεψη Μακρόν. 
Να τονιστεί τέλος, ότι η ρωσική πλευρά συνεχίζει να διατείνεται ότι επιθυμεί φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, αν και η χώρα μας δεν έχει αντιδράσει, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο, στην πώληση των S-400 στην Τουρκία.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.