θ

Translate

9.9.17

Ξοφλημένοι οι έως τώρα υποψήφιοι, έρχεται το Νέο ΠΑΣΟΚ!

 Η πρόκληση είστε εσείς που μας δουλεύετε μέσα στα μούτρα μας
Πόσο για γέλια είναι οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς που έχουμε δει ως σήμερα-περιμένοντας το πρόσωπο-βόμβα της Παρασκευής.
Το νέο ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι αυτόκλητοι σωτήρες που έχουν ανέβει ήδη στην σκηνή-το “έργο” του ενός εκάστου το φάγαμε στη μάπα.
Το πόσο αστείοι και ανύπαρκτοι είναι περιγράφει στο άρθρο που ακολουθεί το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου Αλέξιος Κοιμήσης.
Κι όμως
έρχεται ο Τυφώνας που θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του
.
Κεντροαριστερά; Να είστε καλά, γελάσαμε πάλι!
Οι κομματικές ζυμώσεις, εξελίξεις, τοποθετήσεις των ημερών στον χώρο της «κεντροαριστεράς», ένα μου φέρνουν στο νου.
Τα ανθρωπάκια που θέλουν απεγνωσμένα να σώσουν την πολιτική τους καριέρα, λαϊκιστή το τομάρι τους, στο υπάρχον σύστημα.
Η “πρόκληση δεν είναι για την κεντροαριστερά”, όπως διαβάζω στον Τύπο εδώ και μέρες. Η πρόκληση είστε εσείς που μας δουλεύετε μέσα στα μούτρα μας.
Από τον Αλέξιο Κοιμήση
Πού ξανακούστηκε βρε αχρείοι η θεσμική συγκρότηση να ακολουθήσει την εκλογή ηγεσίας;
Τι πασαρέλα υποψηφίων είναι αυτή, για ένα χώρο που στις τελευταίες εκλογές “έκανε ταμείο” με  10,36%;
“Γκρέκο μασκαρά,  με τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα”, είστε.
Ενα τσίρκο περιφερόμενο είστε που οι περισσότεροι από εσάς καπηλεύεστε ως “κεφάλαιο κίνησης” το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ (η πλέον οργανωμένη δύναμη της “κεντροαριστεράς” που πλασάρετε έστω και με την μορφή της ΔΗ.ΣΥ. ) και την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ένα  τσίρκο περιφερόμενο είστε και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι θα μας σώσετε κι όλας.
Έτσι αόριστα. Χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση, χωρίς πρόγραμμα.
Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο ότι αποτελείτε το ανάχωμα στη δεξιά παλινόρθωση.
Ποιοι, εσείς που έχετε στους κόλπους σας στελέχη που συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση του δεξιού Σαμαρά. Κατά την άποψη σας η δεξιά του Σαμαρά ήταν καλύτερη από την δεξιά του Κούλη.
Ή μήπως η δεξιά του Κούλη ή ο Κούλης της δεξιάς -όπως σας βολεύει- είναι πιο έξυπνοι και στο τέλος η “κεντροαριστερά” σας θα καταντήσει το δεκανίκι της δεξιάς παράταξης στην εξουσία;
Και φυσικά η στρατηγική συμμαχιών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο είναι αναγκαία για την χώρα, αλλά όχι έτσι όπως πάτε να μας την σερβίρετε σύντροφοι.
Πολιτικάντηδες, ανάξιοι και άχρηστοι…
Εννιά χρόνια κρίσης και για “την ταμπακιέρα κουβέντα”. Δεν ξέρετε, δεν είδατε.
Κανείς δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, πού βρισκόμαστε;
Πείνα, ανεργία, οικονομία ασφυκτική, φορολογική αφαίμαξη των πάντων, χρέη, προσφυγικό και χιλιάδες προβλήματα κι εσείς σε ένα μικρόκοσμο με παρασκηνιακές ζυμώσεις και μπούρδες που μας τσαμπουνάτε σύντροφοι.
Βρε δεινόσαυροι πού είναι το πλάνο σας για τον λαό; 
Το πλάνο σας για να βγάλετε από τα αδιέξοδα τον κοσμάκη;
Πού είναι το πρόγραμμα σας;
Τι θα κάνετε με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων από το κράτος υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η Υγεία , η Παιδεία , η Κοινωνική Πολιτική;
Τι μέτρα θα πάρετε για τους ασθενέστερους που υποφέρουν;
Τι μέτρα θα πάρετε για τους ηλικιωμένους δεν έχουν χρήματα να πάρουν ούτε φάρμακα;
Τι μέτρα θα πάρετε για τους νέους επιστήμονες που δουλεύουν σε σουβλατζίδικα ή έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό;
Τι μέτρα θα πάρετε για τις Τράπεζες που παίρνουν τα σπίτια των ανέργων Ελλήνων;
Τι μέτρα θα πάρετε για τους χιλιάδες επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο;
Θα χτυπήσετε το μαχαίρι στο κόκκαλο; 
Θα συγκρουστείτε με κατεστημένα, όπως αυτό της Εκκλησίας -με την τεράστια περιουσία που δεν της ανήκει, αλλά ανήκει στον λαό που πεινάει; Θα συνεχίσει ακόμα ο λαός να πληρώνει τους παπάδες της πάμπλουτης Εκκλησίας από το υστέρημα του ή θα κάτσετε κότες;
Ποιό είναι το σχέδιο σας για έξοδο απ’ την κρίση, από το μαρτύριο του Ελληνικού λαού;
Τι επιτροπές, αρχηγιλίκια, προτροπές “να πάμε όλοι μαζί” και “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” πουλάτε;
Πάρτε θέση τώρα και αφήστε τα παραμύθια αυτές τις κρίσιμες ώρες.
Γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος; Για τα ωραία κουστούμια που φοράτε και περιφέρεστε “δεξιά και αριστερά” στην κυριολεξία;
Τι περιμένετε να βγάλετε αρχηγό και μετά το πρόγραμμα;
Παγκόσμια πρώτη, λέμε και δεν έχετε πάρει και χαμπάρι ότι ο κόσμος σας φασκελώνει και με τα…τέσσερα.
Όπως παγκόσμια πρώτη ότι ενδέχεται μετά την εκλογή του αρχηγού να μην διαλυθούν ΠΑΣΟΚ και “Ποτάμι”. Ξεδιάντροπα λέτε στον κοσμάκη ότι τον Νοέμβριο θα εκλέξετε αρχηγό και μετά θα προβληματιστείτε για την προγραμματική σας βάση. Εν’ τω μεταξύ ο λαός “θα βράζει στο ζουμί του”. 
Η ανεργία, οι άστεγοι και οι πεινασμένοι θα αυξάνονται κι εσείς μπορεί να πλακώνεστε για την καρέκλα -λες και δεν το έχουμε δει το έργο.
Βρε τενεκέδες κάντε κάτι, πιέστε, δώστε εναλλακτικές.
Παθητικοί και σύγχρονοι δούλοι κατάντησαν οι Έλληνες κι αυτό όλους τους βολεύει, ακόμα και την δική σας “κεντροαριστερά”.
Η χώρα ξεπουλήθηκε κι εσείς απροκάλυπτα μοιράζετε θέσεις -καρέκλες δηλαδή γιατί “θέσεις” και λύσεις δεν έχετε.
Ξεπουλάτε “χωρίς ιερό και όσιο”, αγώνες που βάφτηκαν με αίμα.
Και ποια κεντροαριστερά εκπροσωπείτε, με το φιλελεύθερο “Ποτάμι”; Ο Σταύρος θα στηρίξει το αριστερό πρόσημο;   Να είστε καλά, γελάσαμε πάλι.
Η κεντροαριστερά προστατεύει πρώτα το κοινωνικό κράτος, την δημοκρατία και μετά την επιχειρηματικότητα…

Και η διαδρομή αρκετών αυτόκλητων σωτήρων της δικής σας παρεούλας της και της δικής σας “κεντροαριστεράς” άλλα μας δείχνει.
Χωρίς βάση, χωρίς σκοπό, χωρίς πρόγραμμα. Κοροϊδεύετε τον κόσμο “ας συμφωνήσουμε αρχικά, και μετά βλέπουμε”, αλλά όταν “θα δείτε” μην εκπλαγείτε αν έχετε καταντήσετε “στρατηγοί χωρίς στρατό”.
Θλίψη και ντροπή που για τις γελοιότητες σας, σύντροφοι. Θλίψη και ντροπή για την «κεντροαριστερά» που ευαγγελίζεστε. Θλίψη και ντροπή για την συλλογική αγωνία σας -όχι για τον λαό- αλλά για την καρέκλα. Θλίψη και ντροπή που θέλετε να μας πείσετε ότι για τον “σοσιαλισμό αγωνίζεστε”.  Θλίψη και ντροπή  για το πολιτικό αφήγημα που σερβίρετε στον έρημο Ελληνικό λαό. Θλίψη και ντροπή γιατί η κεντροαριστερά δεν σηκώνει το ανάστημα της και αργοπεθαίνει, μαζί με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Και για αυτό το “αύριο” πρέπει να μας ξεκαθαρίσετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε…

kourdistoportocali.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.