θ

Translate

12.9.17

Αυτό είναι το χωριό των «ζωντανών νεκρών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Torajan της Ινδονησίας είναι μία φυλή που αποδίδει τιμές και δείχνει την αγάπη της στους νεκρούς της με ένα περίεργο αρχαίο έθιμο. Τους ξεθάβουν, τους ντύνουν με καινούργια ρούχα και τους βγάζουν... βόλτα.
Κάθε τρία χρόνια οι Torajan που ζουν στο νησί Sulawesi συμμετέχουν με τους αγαπημένους τους...
νεκρούς στο φεστιβάλ με το όνομα Ma'nene. Μάλιστα βγάζουν και αναμνηστικές φωτογραφίες.
Οι περισσότεροι Torajan αποταμιεύουν χρήματα σε όλη τους τη ζωή για να έχουν τόσο αυτοί όσο και μέλη της οικογένειάς τους την πρέπουσα κηδεία.
Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι κηδείες διαρκούν αρκετές εβδομάδες.
Οι νεκροί όμως των Torajan δεν κηδεύονται μία μόνο φορά. Κάθε τρία χρόνια ξεθάβονται, τους αλλάζουν ρούχα, τους χτενίζουν, τους καλλωπίζουν και τους κηδεύουν πάλι..
newmoney.gr
.
 Σε κάποιες περιπτώσεις όπου τα κοιμητήρια είναι μακριά από το σπίτι οι σωροί των νεκρών που ξεθάβονται μένουν στο σπίτι των συγγενών για... μέρες.
,
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.