θ

Translate

13.9.17

Έπεσε στο πρώτο , σηκώθηκε στο δεύτερο, αλλά έχασε 3-2 από την Σπόρτινγκ ο Ολυμπιακός

Δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι στην  πρεμιέρα του Champions League με την Σπόρτινγκ ο Ολυμπιακός.   Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα από τους Πορτογάλους με 3-2 που ήρθε με γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παρ΄ότι ξύπνησαν στο τέλος δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα
Το κακό για τον Χάσι είναι ότι
ενώ έβλεπε εδώ και καιρό το πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού δεν έκανε κάτι για να το διορθώσει
Αυτή την αδυναμία εκμεταλλεύτηκε η Σπόρτινγκ η οποία έχει γρήγορους και καλούς παίκτες και παρά την αντίδραση του ο Ολυμπιακός  στο δεύτερο ημίχρονο και την είσοδο του Πάρντο στο τέλος δεν μπόρεσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα…
Μόλις στο πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ του Ντουμπιά (2΄) και του Ζέλσον (13΄), ενώ πριν από το εικοσάλεπτο (18΄) οι Πορτογάλοι είχαν δοκάρι με τον Φερνάντεζ. Μέχρι το 25ο λεπτό ο Καπίνο είχε σώσει δύο τετ α τετ (με τον Κόατες στο 20΄και τον Ντουμπιά στο 22΄), αλλά τα αμυντικά προβλήματα των «ερυθρόλευκων» δεν διορθώθηκαν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν ξανά δοκάρι με τον Ζέλσον (40΄) και τελικά να φύγουν για τα΄αποδυτήρια με το ευρύ 3-0 χάρη σ΄ένα γκολ (43΄) του Φερνάντεζ.
Σ΄όλο αυτό το διάστημα τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά για τον Ολυμπιακό. Ακόμη και οι επιθετικές ενέργειες ήταν μεμονωμένες και σπασμωδικές, όμως το μεγάλο πρόβλημα ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Ήταν φανερό από τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς επιθετικογενείς παίκτες που δεν γυρίζουν να μαρκάρουν. Ο Χάσι έπαιξε ξανά με Μάριν, Φορτούνη χωρίς να λογαριάσει ότι θα έπρεπε να μαζέψει την ομάδα στην μεσαία γραμμή, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως η άμυνα (του Ρομαό και του Ένγκελς) έπαιζε πολύ ψηλά (σχεδόν στη μεσαία γραμμή) και με δεδομένες τις αργές επιστροφές τους, οι Πορτογάλοι μπόρεσαν να την διασπάνε με μια πάσα…
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Χάσι έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει από το ξεκίνημα του ματς. Έβαλε τον Ζντιέλαρ (αντί του Φορτούνη) για να περιορίσει κάπως τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή και πέρασε τον Οτζίτζα σαν «δεκάρι».
Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τα πράγματα και δεν κινδύνευσε αμυντικά, όμως αυτό εν πολλοίς οφείλεται και στο γεγονός ότι οι Πορτογάλοι ήθελαν να προστατεύσουν το σκορ και τη νίκη και δεν βγήκαν στην επίθεση , όπως στο δεύτερο μέρος.
Σ΄αυτό το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Τζούρτζεβιτς (62΄) και τον Εμενίκε (64΄).
Τελικά, η βελτίωση για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον Πάρντο ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 77΄και κατάφερε στο διάστημα που αγωνίστηκε να πετύχει δύο γκολ και να μετατρέψει το 3-0 σε 3-2 κι έκανε πιο γλυκό το τέλος της βραδιάς. 
Ο Πάρντο πέτυχε το 3-1 (89΄) και το 3-2 (92΄) κι αν είχε λίγο χρόνο περισσότερο μπορεί να ΄βαζε και το γκολ της ισοφάρισης.
Λίγο νωρίτερα (88΄) οι Πορτογάλοι είχαν και τρίτο δοκάρι με τον Ντοστ…
Ο Ούγγρος διαιτητής Κασάι έδειξε κίτρινες στον Ρομαό και στον Μπατάλια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπiνο, Ομάρ, Ρομαό, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά (77΄Πάρντο), Φορτούνης (46΄Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62΄Εμενίκε)
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ . Ρουί Πατρίσιο ,Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Τζόναθαν Σίλβα , Ζέλσον Μάρτινς (71΄Μπρούνο Σέζαρ), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια , Μπρούνο Φερνάντες (89΄Ριστόφσκι), Ντουμπιά (63΄Ντοστ)
filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.