α

==► Αγάπησέ με απ’την αρχή!  ==► Κομμένα πόδια μέσα σε παπούτσια ξεβράζονται εδώ και 9 χρόνια στη δυτική Αμερική. Πολλές θεωρίες -Καμία απάντηση  ==► Το Κολοσσαίο της Ρώμης Θεωρείται όμως και στοιχειωμένο...  ==► Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Εξώδικο προς Άδωνι Γεωργιάδη για ψευδή ανάρτηση στο «X»  ==► Ο φόβος για τον θάνατο  ==► Τα στοιχειωμένα νοσοκομεία του κόσμου (Φωτο)  ==► Οι Άγνωστοι Λευκοί Γίγαντες της Αμερικής;  ==► Όταν σκύβω…ΡΕ ΝΕΝΕΚΟΙ....!!!!  ==► Εν Αθήναις...το στεφάνι του γάμου  ==► Το τράμ το τελευταίο  ==► H στυγερή δολοφονία του Αµερικανού δηµοσιογράφου Τζορτζ Πολκ στη Θεσσαλονίκη: Ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο για 74 χρόνια.. (Βιντεο)  ==► «Χόλιγουντ, ένα μπ... γεμάτο κόσμο»: Τι... ήξερε η Μέριλιν;  ==► Η πορεία του Δρομέα της Ομόνοιας, που βρέθηκε στα σκουπίδια πριν φτάσει στο Hilton  ==► 1651: Ο στραγγαλισμός του Πατριάρχη  ==► Ολυμπιακός: «Ακριβώς 35 χρόνια μετά στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο αντίπαλο, για ένα ακόμα τρόπαιο στα 100 Χρόνια Θρυλικής Ιστορίας μας»  ==► Όλα τα πλάσματα εκπέμπουν φως που σβήνει όταν πεθάνουν  ==► Η άλλη πλευρά του Λας Βέγκας!  ==► Δύσκολες που είναι οι νύχτες...  ==► Βασιλικοτερος του Βασιλέως .!!  ==► Ανάφη: Ένα νησί με φανατικούς θαυμαστές!   ==► A MOON FILLED SKY -violin  ==► Από κορίτσι του Playboy σε ερωτικές ταινίες…(Φωτο)  ==► Βίκυ Βανίτα  ==► Θωρηκτό Αβέρωφ  ==► ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ..... ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ    By The best widgets

Translate

02:27:07 PM

16/05/2025

25.4.25

Η ιστορία του SOS

SOS το σήμα που έγινε διεθνές εδώ και περίπου έναν αιώνα.
Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας).Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες (...---...) .
Το πρώτο σήμα κινδύνου ήταν το CQD. Προτάθηκε από τον εφευρέτη του ασυρμάτου Γκουλιέλμο Μαρκόνι και υιοθετήθηκε το 1904.
Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε για πολύ. Στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας, που διοργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1906 στο Βερολίνο, επικράτησε η γερμανική πρόταση για το SOS.
Επισήμως, η απόφαση αυτή επικυρώθηκε το 1908. Το σήμα κινδύνου CQD συνέχισε να χρησιμοποιείται για λίγα ακόμη χρόνια, κυρίως από τους Βρετανούς που το είχαν προτείνει πρώτοι.
Η πρώτη μεγάλη διάσωση κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου CQD έγινε το 1909. Μετά τη σύγκρουση των πλοίων Republic και Florida, το Baltic, που έλαβε το μήνυμα, έσπευσε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους 1.500 ναυαγούς.
Η πιο γνωστή από τις πρώτες χρήσεις του SOS ήταν στη βύθιση του Τιτανικού, οι ασυρματιστές του οποίου το χρησιμοποίησαν σε συνδυασμό με τον παλιό σήμα κινδύνου.
sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς. Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.